Title of a News Article

Urfa'da yeni bir müjde verdi...

Urfa'da yeni bir müjde verdi...
banner206

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, GAP SUKAY projesinin açılış töreninde çiftçilere ve hayvan sahiplerine müjdeler verdi.

Sukay projesine konuşan Bakan Çelik, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanı olarak GAP'ın merkezi, tarımın merkezi Şanlıurfa'da ve dolayısıyla Türkiye'nin 4 bir tarafında tarımla ilgili yapacaklarımız var. Bayramdan sonra da gelip bizzat çiftçi kardeşlerimizle de konuşacağız. Öncelikle tarımla hedefimiz büyük 150 milyar liralık bir hasılamız var bunu 150 milyar dolara çıkaracağız, yani 450 milyar TL'ye çıkaracağız. Demek ki ne yapacağız daha çok ekeceğiz, daha çok üreteceğiz, toprağımızda ekilmeyen yer bırakyacağız. Bütün topraklar mutlaka tarıma kazandırılacak ve ekinler gerçekleştirilecek." dedi.

Bakan Çelik, "Su konusu Şanlıurfa'nın da Türkiye'ninde önemli bir konusu, bu konuyu 1-2 yıl içerisinde Allah'ın izniyle kökten çözecek, sizleri elektrikli sulamaya mahkum edecek anlayıştan mutlaka çiftçimizi çıkaracağız ve göreceksiniz ki bir taraftan sulama kanalları bir taraftan toplulaştırmalar bittiği zaman çiftçimiz veriminde de büyük artış olacak ama sulamaları bizim Harran ovasında olduğu gibi ver gitsin toprakta gitsin böyle değil bilinçli tarım yapacağız damlama sulama olacak. Su da tasarruf yapacağız, toprağımızı berekenlendireceğiz ve verimi bu şekilde arttıracağız. Onun için ziraat odaları, birlikler ve bizzat bakanlık bütün imkanlarını bilinçli tarıma seferber edeceğini Şanlıurfalı kardeşlerimizin bilmesi gerekiyor.

Tarımsal desteklemeler, başbakanımız açıkladı tarımsal desteklemeleri artık yılda bir müracaat 2 kere destek alacaksınız önümüzdeki yıl bir ekim dönemi bir de hasat dönemi olmak üzere 2 tane destek, bunun dışındaki destekleri o 2 desteğe toparlamış olacağız. Kooparatif borçlarıyla ilgili yapılandırmamız son aşamaya gelmiş bulundurmaktayız ve sulamadaki dağınıklığı inşallah ortadan kalkdıracağız ve derli toplu bir noktaya geleceğiz. En önemli adımlardan bir tanesi da bu ürün borsası dediğimiz ürün senedi ürettiklerinizi lisanslı depoya inşallah yerleştireceğiz. Ne zaman fiyat işinize geliyorsa o zaman o ürünleri satma imkanı çiftçiye vereceğiz." diye söyledi.

 

KÜPE CEZALARI SİLİNİYOR

Hayvancılık alanında oluşmuş küpe cezalarını affedeceklerini söyleyen Bakan Çelik, "Hayvancılık yapan kardeşlerimizle ilgili küpe sorunu inşallah ortadan kaldırıyoruz. Küpeyle ilgili oluşmuş ciddi cezalar var bunların hepsini affediyoruz, her hayvan kayıtlı hale getirilecek. Ayrıca inşaat ruhsatlarıyla ilgili yani hayvancılıkla ilgili bir tesis yapacaksınız ama mevcut mevzuat inşaat ruhsat harçlarını çıkarıyor, bu harçları da ortadna kaldırıyoruz. Bununla ilgili yasal düzenlemeyi inşallah meclise göndermiş bulunmaktayız. Bu bölge GAP bölgesi, tarım bölgesi Türkiye'nin ambarı bunu daha da zenginleştirecek tedbirleri hep beraber konuşacağız hep beraber inşallah çiftçimizin üreticimizin daha iyi noktalara taşınması için gerekenleri yapacağız." Şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2016, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195