Title of a News Article

Urfa için önlem alınıyor. ..

.

Urfa için önlem alınıyor. ..
banner206
 Başbakanlık Çankaya Köşkü’nde saat 15.00’de başlayan Bakanlar Kurulu Toplantısı 20.30’da tamamlandı. Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan bombalı saldırı ve Ceylanpınar ilçesinde 2 polis memurunun şehit edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

PKK bağlantısı olduğu bilinen Apo’cu Fedai Timi tarafından üstlenilmesinin ardından polislerin şehit edilmesinin bir misilleme olduğunu kaydeden Bülent Arıç, ”Apo’cu Fedai Timi’nin gerçekten PKK ile bir bağlantısının olup olmadığı, yoksa bireysel olarak mı, propaganda olarak mı böyle bir duyuru yaptıkları hem istihbaratımız tarafından hem de güvenlik güçlerimiz tarafından araştırılıyor. Ama neresinden bakarsak bakalım bir terör örgütü tarafından işlenmiş bir terör suçudur, kan dökülmüştür, dökülen kan polislerimizin akan kanıdır. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum ve mutlaka bunu yapanlar karşılığını göreceklerdir” dedi.

Toplantıda Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün bir sunum yaptığını kaydeden Bakan Arınç, “Bu sunum ismini Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi olarak söyleyebilirim. Sınırlarımızdaki fiziki güvenlik sistemi için bugüne kadar neler yapıldığı, bundan sonrası için neler yapılacağı önemli bir projeksiyonla anlatıldı. Bakanlar Kurulu üyesi arkadaşlarımızın da görüşleri alındı. 3 bin kilometreye yakın kara sınırımız var. Bunun sadece 910 kilometresi Suriye sınırımızdır, Irak sınırımızı da 450 kilometre kabul edersek büyük ölçüde hemen hemen yarısının Suriye ve Irak sınırı olduğunu söyleyebiliriz. Diğer ülkelerle olan sınırlarımızda her hangi bir güvenlik endişemiz ve meydana gelen olay yok. Çok güvenli olduğunu söyleyebilirim. Özellikle Suriye sınırında yaşanan olaylara ilişkin entegre bir sınır fiziki güvenlik sistemini bugün ki sunum içinde detaylı olarak, özellikle Suriye sınırından sorumlu tutulan Bakanlar Kurulu Kararımızı Milli Savunma Bakanlığımız ve bazı konularda yetkilendirilmiş olan İçişleri Bakanlığımızın müşterek bir sunumu olarak dinlemiş olduk. Burada önemli olan DEAŞ tehdidine karşı teröristlerin geçiş noktalarını engellemek ve bunun için fiziki engellerin alınmasıdır, sınırda fiziki güvenlik sistemi kurulacaktır. Bununla İçişleri Bakanlığımız hem sınır güvenliğine yönelik hem de son yaşanan olaylar sebebiyle sıcak bölgelerde ilave olarak hangi tedbirlerin alınacağını ve Suruç’ta yaşananlarla hem de polislerimizin şehit edilmesi ve askere yönelik, araç gereçlere ve kişilere yönelik saldırıların mahiyetini ve bununla ilgili yapılacak mücadele noktasında açıklamalarda bulundu” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2015, 02:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142