Title of a News Article

Urfa, şehitlerini uğurladı..

HABER: UĞUR BUDAK

Ceylanpınar ilçesinde, evlerinde vurularak şehit edilen 2 polis, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Ceylanpınar ilçesinde görev yapan biri Terörle Mücadele Şubesi'nde, diğeri ise Çevik Kuvvet ekibinde görev yapan Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar, dün evlerinde silahla başlarından vurulmuş halde ölü bulunmuştu. Saldırının kim tarafından merak edilirken PKK terör örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suruç'ta 32 kişinin hayatının kaybetmesi sonucu bir misilleme olarak kendileri tarafından yapıldığı açıklandı.

Şehit edilen polis memuru Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar, bugün Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze Törenine; İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Seydi Eyüpoğlu, Kasım Gülpınar, Nurettin Nebati, Halil Özcan, Hamide Sürücü, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol,Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, polis teşkilatı müdürleri, amirleri, memurları, askeri personel ve bine aşkın vatandaş katıldı.

Yaşanan bu yoğun katılım yanı sıra yerel, ulusal ve yabancı olmak üzere çok sayıda gazeteci ve haber ajansları, tertiplenen cenaze törenini takip ederek an bean canlı olarak tüm dünyaya duyurdu.

Ülkü Ocakları gençleri 'siyah beyaz' pankart açtı

Ülkü ocaklarına mensup 20-30 kişilik bir grup, ellerinde 'şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' ve 'Sessiz Olun, Şehidimiz' pankartıyla şehit düşen polis memurlarının cenaze törenine katıldı. Resmi tören olduğu için pankartlarla alana alınmayan grup, törenin yapıldığı bahçenin dışında bekleyişlerini sürdürdü.

Pınarbaşı: kahpece şehit ettiler

İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı emniyetteki törende yaptığı konuşmada "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Devletimizin bekası milletimizin birlik ve bütünlüğünü bozmak için defalarca tezgâhlanan kanlı olaylardan biriyle daha karşı karşıyayız. Vatanına hizmet başka gayesi olmayan iki meslektaşımızı kahpece şehit edilmişlerdir. Bununla neyi amaçladıklarını gayet iyi biliyoruz. Bu örgütlerle mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Emniyet Müdürü'nün törene damga vuran sözleri şöyle:

"DEFALARCA TEZGAHLANAN KANLI OLAYLARDAN BİRİ""Devletimizin bekası milletimizin birlik ve bütünlüğünü bozmak için daha önce defalarca tezgâhlanan kanlı olaylardan biriyle daha karşı karşıyayız. 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımakm Oteli'nde katledilenlerin intikamını almak için 3 gün sonra Başbağlar Köyü'ndeki masum insanları hunharca katleden barış ve kardeşlik maskesi arkasına gizlenmiş odaklar, Suruç'ta katlettirdikleri vatandaşlarımızın intikamını almak iddiasıyla Ceylanpınar'da istirahat halinde olan, vatanına hizmet başka gayesi olmayan iki meslektaşımızı kahpece şehit edilmişlerdir.

"TEŞKİLATIMIZIN KILCALLARINA GİREN ÖRGÜTLE KOL KOLA...
"Maalesef son yıllarda kanlar beslenen ancak barış ve kardeşlik sözünü dillerinde düşürmeyen bu odaklar, devletimizin tüm kurumlarına ve teşkilatımızın kılcallarına giren örgütle kol kola girerek ihanet sarmalını genişletmişlerdir. Bu örgütün teşkilatımızın içine sızdırdığı uzantıları kullanarak istihbarat faaliyetleri zafiyete uğratılmaya çalışılmıştır. İlimizin plaka tanıma sistemi abilerinden aldığı talimatla kapatılarak asayiş ve terör olayları tırmandırılmaya çalışılmıştır.

"PERSONELİMİZ HEDEF YAPILMIŞTIR" Bu örgüt tarafından Suruç'taki terör saldırı fırsat bilinerek istihbarat ve terörle mücadele birimlerini başında gecesinin gündüzüne katarak cansiparane çalışan personelimiz, gazete ve televizyonlarda isimleri zikredilerek hedef yapılmıştır. Bununla neyi amaçladıklarını gayet iyi biliyoruz. Bütün bunalar rağmen devletimizsin ve milletimiz bakası için son dönemde kol kola giren bu örgütlerle şehit versek de mücadeleyi sürdüreceğiz. Şehitlerimizin kanını yerde kalmayacağını timsah gözyaşları döken herkes görecek. Bundan şehitlerimizin aileleri dahil kimsenin şüphesi olmasın."GENELKURMAY: ALÇAKÇA VE İNSANLIK DIŞI...Genelkurmay Başkanlığı da, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde polisi şehit olması ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Kahraman iki polis memurumuzun Bölücü Terör Örgütü teröristleri tarafından alçakça ve insanlık dışı bir şekilde şehit edilmesi Türk Silahlı Kuvvetleri Mensuplarını derinden üzmüştür. Bu menfur cinayeti şiddetle ve nefretle kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, Milletimize ve kederli ailelerine sabır, metanet ve başsağlığı diliyoruz." dedi. 

DEVLET HAİNLERİN YAKASINA YAPIŞACAK

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Üzüntümüz çok büyük ve çok derin. Ülkemizin can güvenliğini sağlamak için çalışan kardeşlerimiz şehit oldular. Her zaman kendilerinin yanında olacağız. İki şehidimiz Şanlıurfa semalarında anılacak ve hiçbir zaman unutulmayacak. Polislerimizi şehit eden hainlere de buradan sesleniyorum ki devlet yakalarına yapışacaktır. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Yüce milletimize ve kederli ailelerine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

"NE PAHASINA OLURSA OLSUN BİRLİK VE BÜTÜNLÜK SAĞLANACAK"

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, "Değerli şehit ailelerimiz, öncelikle iki şehit polis kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Teşkilatımıza ve Ülkemize başsağlığı diliyorum. Türkiye'nin şöyle bir kaderi var. Bu ülkede olmanın bedeli ağır olmuştur. Bu ülkede yaşayanların şehitlikle, gazilikle karşılanmıştır. Bugün de bu gelenek ne yazık ki kader yine karşımızdadır. Bu ülkenin birliği ve bütünlüğü için canlarını veren güvenlik görevlilerimize karşı yapılan cinayet hiçbir ahlak ve insanlık kuralına sığacak bir şey değildir. Yatağında yatarken iki insanı başka bir elim olay nedeniyle şehit etmenin karşılığı olamaz. Hiçbir olaya kazanım sağlayamaz. Kimseyi korkutamazsınız. Bu ülkenin birliği ve bütünlüğü ne pahasına olursa olsun sağlanacaktır. Ordumuz, askerimiz güvenlik görevlilerimiz kayıplar verecektir. Şehitlik Peygamberlikten sonra en yüksek makamdır. Bayrakları bayrak yapan üstlerindeki kandır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen tören öncesi alana gelen yüzlerce kişi, burada yerlerini alarak, şehit olan Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar'ı büyük bir hüzünle beklemeye başladı. Siren sesleri eşliğinde cenaze araçlarıyla tören alanına getirilen Şehitlerin naaşları, burada bekleyiş içerisinde olan bir çok kişiyi göz yaşına boğdu.

Şehit yakınlarının da katıldığı resmi cenaze töreninde göz yaşları adeta sel oldu.

45 derece sıcaklığın altında gerçekleşen tören yaklaşık bir saat sürdü, Şehit polislerin naaşları törenin ardından memleketlerine gönderildi. Feyyaz YumuşakKırşehir'de, Okan Acar ise Niğde'de toprağa verilecek

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2015, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142