Title of a News Article

Urfa’da fakir fukaranın yüzü gülüyor

Peygamberler şehri Şanlıurfa’da yılın 12 ayı boyunca Gönüllü Kuruluşlar Aşevi sayesinde fakir fukaranın yüzü gülüyor. 24 yıldır kesintisiz olarak fakir fukaraya yemek, giyim ve kırtasiye malzemeleri dağıtan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi’nde kurban bayramı hazırlıkları da son hızıyla başladı.

12 erkek, 6 bayan personelle hizmet veren Aşevi, bu yıl Kurban Bayramında evine et girmeyen fakir-fukara kalmasın diye kolları sıvadı. Dünyada eşi ve benzeri olmayan Aşevi’nin bir benzeri daha önce Suudi Arabistan’da denendi fakat başarılı olunamadı.

Konu ile ilgili bilgi veren Gönüllü Kuruluşlar Aşevi Müdürü Ahmet Naci Halhallı, “Aşevi olarak 870 aileye yemek veriyoruz, müteakiben 9 bin kişiyi buluyor.” Dedi. Halhallı, “Bunların yemeklerini veriyoruz, sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanımız üzüm ve elma gönderiyordu onları dağıttık. Kapaklı pasajı esnafımızdan bize kırtasiye malzemeleri gönderdiler. Ayın 1’inden itibaren bunu dağıtmaya başlayacağız. Malumunuz Kurban bayramı geliyor, bayramda da bağışları bekliyoruz. Bayramın 2. Günü itibariyle et dağıtmamız lazım. Hayırsever vatandaşlar et dağıtımı konusunda bize yardımcı olurlarsa kendilerine sizlerin de huzurunda teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi aynen böyle devam ediyoruz, 12 aya çıkardık yemeği, Pazar günleri hariç 12 ay boyunca yemek veriyoruz.” Diye konuştu.

 

Haber: Paşa BENZER

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2015, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195