Title of a News Article

Urfa’da taksiciler isyanda

.

Şanlıurfa’da taksici esnafı düşürülen taksimetre fiyatlarından dolayı şikâyet ediyor. Geçen günlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Daire Başkalığının aldığı karar ile 3,80 TL olan taksimetre fiyatı 3 TL’ye indirilmişti.

Bu karara tepki gösteren taksici esnafı, Urfa’da uzun mesafeler olmadığından kısa mesafelerde de indi bindi parasına çalıştıklarını söyleyerek, 4 yıldır bu ray içi kullandıklarını ve bundan da vatandaşların şikâyetçi olmamasına rağmen taksimetre fiyatlarının düştüğünü belirttiler.

Taksiciler, “Belediye bize vermiş 4 yıl önce taksi metreyi vermişti, 4 yıldır da uyguluyoruz. Hiçbir şikâyette yoktu belediyenin kendi kendine aldığı bir kararla fiyatlar 3 milyona indi. Zaten Urfa’daki mesafeler kısa olduğundan dolayı taksimetremiz taksici esnafına kazandırmıyor. Çünkü taksi metreyi kullanman için uzun mesafe olması lazım. Kısa mesafede indi bindi parasından başka aldığımız bir şey yok. Şimdi bu taksimetre bize verilen bir haktır. Üç buçuk dört yıl önce verilen bir rayiçtir. İşler iyi olmadı, 3 aydır düşürmüşler bu seferde insanlar taksicilerden şikâyetçiler. Efendim biz neden bu rayiçi düşürdük kimse bilmiyor. Şimdi taksimetre açmadan para alıyoruz. Bu yaptığımız, isteriz ki Büyükşehir Ulaşım ve Daire Başkanı bu taksimetre işini tekrar gözden geçirsin.” Diye konuştular.

 

Haber: Paşa BENZER

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2015, 17:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gözaçıklar sizi
Gözaçıklar sizi - 8 yıl Önce

Bu adam Akbank'ın karşısında duruyor. Binin taksisine 500 yataklıya sizi götürsün. 25-30 TL'den az para söylemez. Oysa taksimetre açınca 15 TL yazıyor. Tabi işine gelmez. Urfada taksiciler yüzünden kimse taksiye binmiyor parası olan kendi arabasını alıyor olmayan otobüse.. İstanbul'da bile bu mesafeyi 8-10 liraya götürüyorlar.

SIRADAKİ HABER

banner195