Title of a News Article

Urfa'dan ilk Hacı kafilesi uğurlanacak

Peygamberler şehri Şanlıurfa’da ilk hacı kafilesi 30 Ağustos’ta uğurlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bu yıl Şanlıurfa’dan toplam bin 33 kişi hacı olma şerefine erişecek.

30 Ağustos günü sabah saat 07.00’da ilk hacı kafilesinin uçakla yola çıkacağını belirten Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, “Bu yılki hac kafilemizi ayın 30’unda uğurlayacağız. İlk kafilemiz sabah 7 gibi uçakla gidecekler. Allah’ın izniyle bu yıl bin 33 tane hacımız var. Hemen Diyanetin hemde özel şirketlerin, 600 civarında Diyanet İşleri Başkanlığımızca 400 civarı ise özel şirketler vasıtasıyla toplamda bin 33 tane hacımız inşallah hac ziyaretinde şuanda hacı adayı olarak ayın 30’undan itibaren göndereceğiz. Allah nasip ederse aşağı yukarı 35-40 günlük orada kaldıktan sonra hac ibadetini yerine getirdikten sonra tekrardan memleketlerine dönecekler.” Dedi.

Müftü Açık, “Rabbim şimdiden onlara sağlık ve afiyet içerisinde gidebilmeyi, orada ibadetlerini en güzel şekilde yapabilmeyi daha sonra inşallah bizlere de onları en güzel şekilde karşılayabilmeyi nasip eder inşallah. Tabi ki biz bir ay içerisinde hacılarımıza seminerler verdik. Orada haccı ilk gidişinden itibaren ne yapmaları gerektiğini, nasıl yapmaları gerektiği hususunda oradaki sıhhat açısından çekebilecekleri sıkıntıları her türlü hazırlıklarımızı yaptık. Bundan sonra inşallah Rabbim onlara haccın manevi huzurunu vererek iyi bir hac yapmalarını temenni ederim. Şuanda bizim görevimiz bir nevi bitti sadece hac uğurlamamız kaldı. İnşallah ayın 30’undan itibaren uğurlamaya başlayacağız.” Şeklinde konuştu.

 

Haber: Paşa BENZER

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195