Title of a News Article

Vali Tuna'dan flaş ŞUTSO açıklaması...

.

Vali Tuna'dan flaş ŞUTSO açıklaması...
banner206
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasına atanan kayyum heyetinin meclis içerisinden yeni yönetimi oluşturmak olduğunu belirterek, yeni yönetimin seçilmemesi durumunda kayyum heyetinin önümüzdeki yıl yapılacak seçimlere kadar görevde kalabileceğini söyledi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, GTV’de yayınlanan ve Gazeteci Ömer Kapaklı’nın sunduğu ‘Meydan’ programında ŞUTSO’da yaşanan son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Kapaklı’nın ŞUTSO ile ilgili bir sorusunu yanıtlayan Vali Tuna, şu açıklamayı yaptı;  

 

“YENİ BİR YÖNETİM SEÇİLMEZSE KAYYUM HEYETİ GÖREVİNDE KALABİLİR”

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasına kayyım atandı. Bu konuya ister istemez dahil olduk aslında şunu beklerdik, bütün kurumlardan bunu beklememiz lazım; Askeriyenin içerisinde hala bir sürü bunlara mensup sempatizanı olan kişiler vardır, irtibatta olan kişiler vardır. Emniyet kendini büyük ölçüde temizledi. Adalet mekanizması kendini kısmen temizledi, her kurumun kendisine görev düşüyor bu konuda. Bazı kurumlar bunu hızlı bir şekilde götürüyor ama bazıları bu konuda yavaş kalıyor. Ticaret ve Sanayi odasından da biz beklerdik ki; Bu konuda biraz kendisini temizlesin, yani istifa ederlerdi, yeniden seçimler olurdu ve bir yenilenme olurdu. Olmadı biraz geç oldu, bazıları tutuklandı ve bundan sonra oldu. Bu neyi gösteriyor demek ki; Bu adamlar Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının içerisinde çok etkin olmuşlar. Dolayısıyla bunları dizayn etmek zaman alacak bir hadise, bu nedenle kayyum atandı. Kayyum heyeti de sevilen sayılan insanlardan oluşuyor ama ilk etapta ne yapacaklar? Meclisten bir yönetim seçilmesi noktasında işe başlayacaklar, bunu başarabilirlerse yeni bir yönetim seçilecek ama yapamazlarsa ne olacak? Önümüzdeki yıl yapılacak seçimlere kadar kayyum heyeti kalabilir.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195