Title of a News Article

Wuhan'da araştımalar tamamlandı...

Wuhan'da araştımalar tamamlandı...
banner206
Yeni tip kornavirüsün çıktığı yer olarak düşünülen Wuhan'da haftalardır araştırmalar yürüten Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibi, yarasa ve pangolinlerin Kovid-19'u insanlara bulaştırdığına dair bir kanıt olmadığını belirterek, "Aralık 2019'dan önce Wuhan'da Kovid-19 olduğuna dair de bir kanıt yok" açıklamasını yaptı. DSÖ yetkilileri, virüsün Wuhan'dan önce Çin'in diğer bölgelerinde çıkmış olabileceğini belirtti.

Çin’in Vuhan kentinde koronavirüsün kaynağını araştırmak için bulunan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibinin araştırmasında sona gelindi.

Bugün itibarıyla araştırmalarını sonlandırarak Wuhan'dan ayrılmaya hazırlanan ekip, düzenlediği basın toplantısında ulaştıkları bulguları dünyayla paylaştı.

Yeni tip kornavirüsün çıktığı yer olarak düşünülen Wuhan'da haftalardır araştırmalar yürüten DSÖ ekibi, yarasa ve pangolinlerin Kovid-19'u insanlara bulaştırdığına dair bir kanıt olmadığını belirterek, "Aralık 2019'dan önce Wuhan'da Kovid-19 olduğuna dair de bir kanıt yok" açıklamasını yaptı. DSÖ yetkilileri, virüsün Wuhan'dan önce Çin'in diğer bölgelerinde çıkmış olabileceğini belirtti.

Yetkililer öte yandan, virüsün laboratuvardan sızmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu kaydetti.

KAYNAK: HABER7

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2021, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142