Title of a News Article

Yasak şimdiden çiğnenmeye başladı

Yasak şimdiden çiğnenmeye başladı
banner206

İçişleri Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasıyla birlikte 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bunu duyan milyonlarca vatandaş ekmek ve diğer alışverişler için sokağa indi. Bu gece yarısı itibariyle uygulanacak olan yasak öncesi milyonlar ekmek fırınlarına akın etti... 

Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında içişleri bakanlığı tarafından 31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Medya aracılığıyla bunu duyan milyonlarca vatandaş sokağa inerek belli başlı ihtiyaçlarını karşılamak için fırın ve marketlere akın etti. 2 günlük sokağa çıkma yasağının uygulandığı iller arasında Şanlıurfa'da var. 

Sokağa çıkma yasağını duyan binlerce vatandaş Urfa'da ekmek fırınları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Hazırlıksız yakalanan ekmek fırınları kolları sıvadı. Birçok yerden gelen görüntülerde tüm ekmek fırınları ve unlu mamülleri önünde uzun kuyruklar oluştu bunun geç saatlere kadar süreceği gözlemleniyor. 

PEKİ NASIL BİR YASAK UYGULANDI? 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile 2 günlük uygulanan yasak bayağı esnek olduğu görülüyor. Zorunlu çalışanların işe gidebilecekleri, ekmek fırınları, eczaneler ve diğer bazı kurumların açık olduğu bildirildi. Zorunlu olmadıkça sokağa çıkmak yasak. Ekmek fırınlarının da kapı kapı dolaşıp satış yapabilecekleri öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2020, 23:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195