Title of a News Article

Yeni otobüsler hizmete girdi

.

Yeni otobüsler hizmete girdi
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma filosuna 20 otobüs daha kattı. Otobüsler, bugün düzenlenen görkemli törenin ardından hizmete girdi. Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'ya trablus ve tramvay projelerini yapacaklarının müjdesini vererek, 2 ay içerisinde bu projelerin ihalelerinin yapılacağını söyledi. 

20 Otobüs, bugün Haleplibahçe’de Müze önünde düzenlenen törenin ardından vatandaşların hizmetine girdi. 290 adet mevcut araç filosunu 310'a çıkaran Büyükşehir Belediyesi, yeni alınan otobüsleri Eyyübiye, Bağlarbaşı, Sigorta, Maşuk ve Güzelşehir bölgelerinde vatandaşların hizmetine sunacak.

Burada düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, AK Parti İl Başkanı Zeyenel Abidin Beyazgül, Hak-İş İl Başkanı Selim Gülsatar, Hak İş Sendikasına Bağlı Hizmet İş Sendikası 2 Nolu Başkanı Bozan İzol  ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Vali Tuna: Bu hizmetler hepimizi heyecanlandırıyor

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, programda yaptığı konuşmada, hizmete girecek otobüslerin Şanlıurfa’ya hayırlı uğurlu olmasını dildi. Yerel yönetimlerin insanlarımıza bu şekilde hizmet etmesinin hepimizi heyecanlandırdığını belirten Tuna, “Özellikle Peygamberler Şehri’nde, GAP’ın parlayan yıldızı Şanlıurfa’da inşallah yaşlısından, gencine tüm insanlarımıza güzel hizmetle sunulacak” dedi.

 

Çiftçi; 2017 Yılı Şanlıurfa için çok güzel bir yıl olacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, burada yaptığı konuşmada,

toplu taşımanın büyükşehir belediyelerinin en önemli hizmetlerinden biri olduğunu belirterek, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığımız bu hedefleri gerçekleştirmede çok önemli adımlar atıyor. Zaten 2016 yılında ulaşım daire başkalığımız toplu taşımada Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ödüller kazandırdı. 2017 Yılı Şanlıurfa için çok güzel bir yıl olacak” dedi.

 

“Trablus ve Tramvay projelerinin ihalesi yapılacak”

Konuşmasında Şanlıurfa’ya Trablus ve tramvay yapılacağının müjdesini de bir kez daha yenileyen Çiftçi, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ulaşım anlamında bu defa trabus ve tramvay projelerini hayata geçirecektir. Bu projelerin fizibilite çalışmaları, etüt çalışmaları ve projelendirmeleri bitti.  Bu çalışmaların kontrolleri de bitti. Ödeneğini de Sayın Bakanımız ve vekillerimiz birlik ve beraberlik içerisinde çözümünü gerçekleştirdi. İnşallah 2 ay içerisinde ihale işlemini bitirerek, bu projenin temelini atacağız” diye ifade etti.

Çiftçi, bu projenin 4 etap şeklinde gerçekleşeceğini dile getirerek, “1. Etabımız; 7 Kilometredir. Bu etap toplu taşıma merkezimizden başlayarak Atatürk Bulvarını, Divan Yolunu, Dergah’ı, Haleplibahçe’yi etrafından dolaşarak birinci ringimiz olacak. Kinci etabımız; Bu defa biniş merkezlerinden Kuzey yönüne, inşallah köprülü kavşaklarımızı da bitirerek Karaköprü ilçemizi merkeze raylı sistemle bağlayacağız. Üçüncü etabımız; Akçakale yönüdür.  Akçakale Bulvarında şuan yol genişletme çalışmalarına başladık, bu çalışmalar bittikten sonra Topllanma Merkezinden Eyyübiye Devlet Hastanesine götüreceğiz. Dördüncü etabımız ise; Bilim merkezi olan Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünü Toplama Merkezine raylı sistemle bağlayacağız. Bunun Şanlıurfa halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.  

 

Urmak: 940 Çalışanımızla şehrimize hizmet ediyoruz

BELSAN Genel Müdürü Nusret Urmak ise, Belsan A.Ş.’nin 940 çalışanıyla şehrimizin toplu taşıma, otobüs terminalleri ve otopark hizmetlerini üstlenen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin bir kuruluşu olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti;

“2017 yılına toplu taşımada hedefimiz hemşerilerimize; Toplu ulaşım hizmetini özendirerek; zamanında, konforlu, ekonomik, entegre, insana saygılı, çevreye duyarlı, yenilikçi bir işletmecilik anlayışı ortaya çıkmaktadır. 2017 için 8.000.000 TL yatırımla 37 araç alımını gerçekleştirdik. Bunların 20 adedini huzurunuzda hizmete sunuyoruz. Yeni araçlarımız 57 kişi kapasiteli olup engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygundur.”  

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi ile 20 yeni otobüs hizmete girdi. Vali Tuna, daha sonra otobüs şoförü koltuğuna oturarak, objektiflere poz verdi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2017, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142