Title of a News Article

Mehmet Şanlı, Şanlıurfa'ya geliyor...

Duru TV'de her hafta proğramlarını aralıksız sürdüren ve Şanlıurfa'da reyting rekoru kıran Şahin Halhallı birbirinden güzel sanaçtıları Şanlıurfa'ya getirmeye devam ediyor.

 Her hafta farklı bir sanatçıyla Duru TV'de program yapan Şahin Halhallı bu hafta ki konuğu ünlü sanatçı Mehmet Şanlı oluyor. Dünden bugüne Müzik anlamında Şanlıurfa'ya büyük katkısı olan Şahin Halhallı yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti, "Tabi her hafta olduğu gibi bu hafta da güzel bir konuğumuzu getiriyoruz. Hem Şanlıurfa halkı için hem de Şanlıurfa'yı tanıtma amaçlı bu hafta da Ünlü sanatçı Mehmet Şanlı'yı aramızda göreceğiz. Bu bizim için büyük bir şereftir. Ve elimizden geldiği kadar birbirinden güzel sanatçıları Şanlıurfa'ya getirmeye devam edeceğiz. Şanlıurfa'yı tanıtma adına ve Şanlıurfa'nın müzik yeri olduğunu göstereceğiz. Bugüne kadar beni kırmayıp uzun yollardan gelen tüm sanatçı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

 MEHMET ŞANLI KİMDİR?

1981 Urfa Siverek’te 14 çocuklu bir ailenin 6. çocuğu olarak dünyaya geldi. Mehmet Şanlı bulunduğu köy ortamı nedeni ile okula gidemedi, Siverek’te 7 yaşına okulda olması gerekirken çeşitli işlerde çalıştı aileye maddi katkıda bulundu.

Mehmet Şanlı hayatının en büyük eksikliği ve üzüntüyü okula gidememesinden dolayı yaşadı. Çevresinde güzel sesi herkes tarafından dikkat çekti. Ailesinin ve çevresindekilerin teşviki ile köy düğünlerinde türkü söylemeye başladı. Aynı zamanda ailesiyle beraber tarla işlerinde de çalışıyordu. Urfa’da güzel sesi herkes tarafından bilinmeye ve duyulmaya başladı. Bu nedenle Mehmet ŞANLI artık 22 yaşına geldiğinde lerini gerçekleştirmek için İstanbul’ a geldi.

İstanbul’a geldiğinde geçimi sağlamak için müzik restaurantlarında komilik yapmaya başladı. Çalıştığı mekânda işini yaparken söylediği türküler mekân sahibinin dikkatini çekti. Mekân sahibinin teşviki ile her akşam mekanda bulunan müşterilere türküler söylemeye başladı. Böylece Mehmet ŞANLI sahne hayatına başlamış oldu.

Yine günlük geçimi sağlamak için çalışmaya devam etti aynı zamanda 3 yıl boyunca şan eğitimi alarak kendini geliştirdi. İlerleyen zamanda bir ilahi firmasından kaset teklifi aldı ve ilk albümünü 2004 yılında MUHAMMED EMİN ismi ile “ÖLÜM HAKTIR” adlı albümle sesini duyurdu. 2 yıl aradan sonra ikinci albümünü Nan Müzik tarafından aldığı teklifle gerçekleştirdi, 2006 yılında kendi ismini kullanarak MEHMET ŞANLI olarak “BEN YANDIM” isimli türkü albümü ile duyurdu..

 

Mehmet Şanlı’nın seslendirdiği bazı parçalar:

Tu Meşiya

Tu Nizani

Dılê Bê Hal

Çıma Çıma

Çavreşamın

Sineme

Canı Sağolsun

Melek Yarim

Gelmiş Bahar

Kaderimse Çekerim

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2017, 16:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
sude
sude - 7 yıl Önce

seni cok seviyorum

Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım - 3 yıl Önce

Slm lar kardeşim Allah daim yolunu açık tutsun başarılarının devamını dilerim Seni çok Sevdiğimi bilmenizi istiyorum harika bir ses harika bir insan

SIRADAKİ HABER

banner195