Title of a News Article

Bir açıklama da Yılmaztekin'den ..

AK partinin kuruluşunu 15.yılı kutlamaları münasebetiyle Ak parti Şanlıurfa Milletvekili kemalettin Yilmaztekin açıklama yaptı

Bir açıklama da Yılmaztekin'den ..
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin yaptığı açıklamada şunları kaydetti. "Türkiye’nin demokrasi tarihi, darbe ve muhtıra hatıralarıyla doludur. Darbelerle demokrasinin akamete uğratılması, millet iradesinin yok sayılması, demokratik hukuk devletinde yaşanmaması gereken arızî bir durumdur.

Geçmişte, demokrasi dışı müdahalelere zemin oluşturmak maksadıyla toplumsal yapının tahrik edilmesi, toplumsal farklılıkların kaşınması, çatışma ve terör,maalesef günlük hayatın vasatı haline getirilmişti.

Demokrasi bilincimizin darbe ve muhtıralarla yaşadığı ağır travmalar, irademize sahip çıkma konusundaki hassasiyetimizin gelişmesine vesile oldu.

Bütün bu yaşananlar değerlendirildiğinde 3 Kasım 2002tarihi, Türk siyasi hayatı açısından bir dönüm noktasıdır. Her on yılda bir irade gaspına uğrayan millet, geçmişte yaşadıklarını unutmak, demokrasi tarihinde yeni bir sayfa açmak, istiklal ve istikbaline sahip çıkmak adına güçlü ve gür bir sesle AK Parti demiştir.

“Milletin efendisi değil hizmetkârı olmak” düsturuyla yola çıkan Partimiz, hamdolsun ki iktidara geldiği 3 Kasım 2002 tarihinden bu yana, girmiş olduğu bütün seçimlerden galibiyetle ayrılmış, demokratik yollardan engellenemeyen bu kutlu yürüyüş, kimi zaman kapatma davası, kimi zaman 367 garabeti, kimi zaman gezi kalkışması, kimi zaman emniyet ve yargı görünümlü darbe girişimi, kimi zaman da 15 Temmuz hainliğiyle demokrasi dışı yollardan sekteye uğratılmaya çalışılmıştır.

AK Parti’nin siyaset sahnesine çıkması ile birlikte geçmişte en şaşalı ve debdebeli dönemlerini yaşayan bir çok parti, tabela partisine dönüşürken, milletin derdine çare olamamış bir çok siyasi figür de siyasetin tozlu raflarında yerini almıştır.

Türk halkının medeniyet tasavvurundan doğmuş olan AK Parti, 15 yıllık iktidarı boyunca demokrasi ve insan hakları gibi evrensel değerlerden asla taviz vermemiş, teslim aldığı iktidar emanetini canı pahasına korumuştur.

Bu vesileyle iktidara gelişimizin 15’inci yılında bizlerden desteğini esirgemeyen başta Şanlıurfalı hemşehrilerim olmak üzere Yüce Türk Milletine şükranlarımı sunuyor, teveccühlerine layık olabilmek için gece gündüz çalışacağıma söz veriyorum.En derin saygı ve selamlarımla… "

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195