Title of a News Article

En çok sevinen Güvenç oldu...

En çok sevinen Güvenç oldu...
banner206
Şanlıurfa eski Valisi, ilk Büyükşehir Belediye Başkanı, İç İşleri Komiyon Başkanı ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celaletin Güvenç, tüm siyasi partilerden destek alarak Şanlıurfamıza istiklal madalyasının verilmesi için yasa teklifini kabül edilmesini sağladı.  
Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesine ilişkin yasa teklifi, TBMM İçişleri Komisyonunda kabul edildi. Komisyon Başkanının Urfayı yakından tanıyan bir isim olunca teklif tüm partilerin oy birliği ile geçti. 

Şanlıurfa eski Valisi, ve Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İç İşleri Komisyon Başkanı  Celalettin Güvenç başkanlığında toplanan komisyon, Kolluk Gözetim Komisyonu Tasarısı'nın ardından AK Parti'den Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli, Naci Bostancı, Bülent Turan, Coşkun Çakır, İlknur İnceöz ve çok sayıda milletvekili, CHP'den Grup Başkanvekili Levent Gök ile MHP'den Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Erkan Akçay'ın tekliflerini birleştirerek görüştü.

Komisyonun HDP'li üyeleri İstanbul milletvekilleri Hüda Kaya ve Celal Doğan da verdikleri önergeyle, teklifin komisyon gündemine alınmasını ve görüşülmesini destekledi. Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyasının verilmesi teklifine hayır diyen HDP Grubunu ikna eden Güvenç'in dört partinin onayı ile Urfa'ya İstiklal madalyasının verilmesi teklifini TBMM'ye sunacak. 

Şanlıurfa'nın İsitil madalyasını geçte olsa hak ettiğini  ifade eden Güvenç ŞAnlıurfa ile ilgili güzel bir konuşma yaptıktan sonra sunulan teklif, oy birliğiyle kabul edildi. Teklif, Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği destansı mücadeleyle büyük kahramanlık gösteren Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesini içeriyor.

Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesi, TBMM Genel Kurulunun gündeminde bulunan Torba Yasa Teklifi'nde yer alıyor. Ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 11 Nisan'da Şanlıurfa ziyaretine yetiştirilmesi amacıyla teklifin, ayrı bir düzenleme olarak yarın Genel Kurulda görüşüleceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2016, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195