Title of a News Article

HDP, Urfa’da seçim startını verdi

.

HDP, Urfa’da seçim startını verdi
banner206

1 Kasım seçimlerine "İnadına barış, İnadına HDP" sloganı ile hazırlanan Halkların Demokratik Partisi, Şanlıurfa’da seçim startını verdi. HDP Milletvekili Osman Baydemir, burada yaptığı konuşmada, AKP’ye yüklenerek, “Türkiye’nin dört bir tarafına giden bütün cenazelerin mensubiyeti başkanlık rejiminde ısrar eden, milletin iradesini tanımayan, tekrar seçim politikasında ısrar eden AKP Hükümetinin ta kendisidir, Sayın Cumhurbaşkanının ta kendisidir” dedi.

 

İBRAHİM HALİL ŞEKER

Halkların Demokratik Partisi Urfa İl örgütü, milletvekilleri ve milletvekilleri adaylarıyla birlikte basın toplantısı düzenleyerek, seçimle ilgili çalışmalarını anlattı. Toplantıya HDP Milletvekilleri Osman Baydemir, Dilek Öcalan, Leyla Güven, Ziya Çalışkan, HDP milletvekili adayları, HDP İl Eş Başkanları Rıdvan Yavuz ve Sevda Çelik Özbingöl ile parti yöneticileri katıldı. Programda yapılan konuşmalarda, AKP’nin politikaları sert sözlerle eleştirildi.

 

Özbingöl; Halkımız 1 Kasım’da ülkemizde barışı inşa edecektir

Programın açılış konuşmasını yapan HDP İl Eş Başkanı Sevda Çelik Özbingöl, “Çok kısa bir süre önce ülkemizin kalıcı barışa yaklaştığı bir dönemi ve bir süreci hepimiz yaşıyorduk” diyerek, şunları kaydetti;

“Çok kısa bir zaman içerisinde de karanlık bir geleceğe ülke olarak sürüklenmeye çalışılmaktayız. Hiçbir seçim ülkemizin barış, huzur ve kardeşlik ortamından daha önemli değildir. Ancak seçimler demokratik mücadelenin vazgeçilmez araçlarından biridir. 7 Haziran’da halkın sandığa yansıyan iradesini yok sayan ve kendi siyasi çıkarlarını ülkenin, halkın çıkarlarının önünde tutan ülkemizi dönülmez bir yola sokma gayreti içerisinde olan güçlü ve karanlık bir siyasi iradeyle de yönetilmek durumundayız şuanda. Bunun karşısında duracak tek güç halkın güçlü iradesidir, bundan başka bir yol yoktur. Savaşın bitmesi ve kaosun sonlandırılması için halkımız irade alacak; 7 Haziran’da göstereceği tavrı 1 Kasım’da da büyütecek ve ülkemizde barışı inşa edecektir.”

 

Yazar: Bize destek verin ki, barış gelsin, huzur gelsin

HDP Urfa 6. Sıra Milletvekili Adayı Feridun Yazar da, Urfalılara çağrıda bulunarak, “Bize destek verin ki, barış gelsin, huzur gelsin” dedi.

Yüksek Seçim Kurulunun sandıkların taşımasını reddetmesine de değinen Yazar, “Yüksek Seçim Kurulu haklı ve adaletli bir karar alarak, sandıkların eski yerinde kalmasını sağladı, onların hile ve hurdalarını engelledi. HDP’nin Meclis dışında kalması Türkiye’de barış ve huzurun önünü tıkar. HDP Meclise ne kadar güçlü girerse, halkla ne kadar bütünleşirse barış, çözüm ve demokrasi o kadar erken gelecektir. Biz 1 Kasım’da Urfalılardan bunu bekliyoruz; Bize destek verin ki, barış gelsin, huzur gelsin” diye ifade etti.

 

Baydemir; Cenazelerin mensubiyeti AKP Hükümetidir

HDP Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Osman Baydemir de, “Zalimin zulmü varsa mazlumun da inadı var. Zalimin zulmünün mazlumun inadını yenebileceğini bir kez daha Halil Rahman şehri bütün zalimlere, bütün nemrutlara gösterecektir” diyerek, konuşmasında şunları ifade etti;

“Bu seçim cumhuriyet tarihimizde yaşadığımız hiçbir seçime benzememektedir. Zira bu seçim demokrasinin gereği, demokrasisinin olmazsa olmazı, demokrasinin vazgeçilmezi olan olağan akışı içerisinde gerçekleşen bir seçim maalesef değildir. Çünkü bu seçim halkın hür iradesine, Urfa şehrinin, Urfa’da yaşayanların, Urfa seçmeninin iradesine saldıran bir seçimdir. Çünkü 8 Haziran sabahı cumhuriyet tarihi boyunca olmamış bir şey gerçekleşti. Milletin iradesi, halkın iradesi, bütün farklılıklar parlamentoya taşındı. Toplumun yüze 95’i parlamentoda temsil edilir oldu ama tek başına iktidar olamayan, ‘400’ü verin huzur içerisinde çözülsün’ diyenler, bakanlık rejiminde ısrar edenler Türkiye’yi nereye gideceği karanlık bir dönem içerisinde sürüklemek isteyenler milletin iradesini tanımayarak bir kez daha seçimin tekrarı konusunda bir ısrarın sahibi oldular. Bugün aslında bizler yeni anayasayı tartışıyor olmalıydık, Urfa’nın yatırım olanaklarını tartışıyor olmamız lazımdı, bugün Türkiye’nin dört bir tarafına giden bütün cenazelerin mensubiyeti başkanlık rejiminde ısrar eden, milletin iradesini tanımayan, tekrar seçim politikasında ısrar eden AKP Hükümetinin ta kendisidir, Sayın Cumhurbaşkanının ta kendisidir.”

HDP Milletvekili ve Milletvekili Adayı Leyla Güven ise, herkesin 1 Kasım seçimleri için daha hassas ve daha duyarlı olmalarını beklediklerini belirterek, halkın desteğini beklediklerini kaydetti.

HDP Milletvekili ve Milletvekili Adayı İbrahim Ayhan’ın yurt dışındaki seçim çalışmaları ve HDP Milletvekili 7. Sıra Adayı Yusuf Yetim’in de Ankara’da yürüttüğü çalışmalardan dolayı programa katılmadıkları öğrenildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2015, 13:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
urfalı
urfalı - 9 yıl Önce

ithal aday istemiyoruz kardeşim git Diyarbakır dan aday ol. size oy verelim de yine esnaf kan ağlasın değil mi?

Mehmet
Mehmet - 9 yıl Önce

Urfalı adı altında yorum yapan şahıs sen kimsin acaba Urfalımısın. Kürtmüsün. Güvenç é ithal diyemiyordunuz.

SIRADAKİ HABER

banner195