Title of a News Article

Özcan'dan anlamlı mesaj

Özcan'dan anlamlı mesaj
banner206

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili TBMM idare amiri Halil Özcan, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Özcan mesajında şunları ifade etti

Büyük Türk Milletinin inancı ve sarsılmaz iradesiyle yaptığı İstiklal Savaşı, bugünkü Modern Türkiye’nin sağlam ve sarsılmaz temel taşını oluşturmuştur. Anadolu’da verilen bu varlık-yokluk mücadelesinde 11 Nisan 1920, Şanlı Şehrimiz Urfa’mız için unutulmaz bir tarihtir. Bugün Peygamberler Diyarı ve Medeniyetlerin merkezi Urfa’mız için gururla yâd edilecek ve hafızalarımızdan çıkmayacak özel bir gündür.

“Onikiler” adı altında toplanan ecdadımız yaptığı kutlu mücadele ile Anadolu’ya örnek bir şehir olarak azim ve mücadele aşılamış olup, 11 Nisan’da Urfa’mızın bağımsızlık yolundaki kararlılığını göstererek baskıyı, esareti ve işgali reddedip düşmanları vatan topraklarından defetmiştir.

Urfa’mızın 101 yıl önce bugünlerde göstermiş olduğu destansı mücadeleden dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 1984 yılında ‘Şanlı’ unvanı ve 2016 yılında da İstiklal Madalyası verilerek Urfa’mız onurlandırılmıştır. 

Bu vesile ile şanlı bir mücadele ve direnişle bize bu cennet vatanı canlarını feda ederek bırakan ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun!

Hürriyetimiz ve özgürlüğümüz söz konusu olunca; vatanını, bayrağını, ezanını ve devletini koruma hususunda nasıl hassas olduğunu tarih boyunca tüm dünyaya gösteren bizler, ecdadımızın göstermiş olduğu hassasiyeti aynı azim ve kararlılıkla korumaya devam edeceğimizden hiç şüpheniz olmasın. 

Aziz Urfa’mız 11 Nisan 1920’de düşmana nasıl geçit vermediyse, aynı inançla bugün ve yarın da teröre, düşman odaklarına ve işbirlikçilerine asla müsaade etmeyecektir.

  “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım” diyen asil milletimizin bir ferdi olarak Şanlıurfa’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümünü canı gönülden kutluyorum. 

Bu vesile ile içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde koronavirüs salgınından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Her zorlukta bir olmayı, iri olmayı, diri olmayı ve hep birlikte Türkiye olmayı başaran bir millet olarak bu zor zamanları da atlatacağız inşallah.

Bu günlerde başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu kurtuluşa vesile olan, bereket ikliminin tacı mübarek Ramazan ayına kavuşmanın heyecanını yaşamaktayız. On bir ayın sultanı Ramazan ayının ülkemize ve tüm insanlığa; sağlık, barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan temenni ediyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195