Title of a News Article

Urfa’da Faruk Çelik farkı

.

Urfa’da Faruk Çelik farkı
banner206

AK Parti, Şanlıurfa’da Milletvekili Adayı, Eski Bakan Faruk Çelik sayesinde vekil sayısını 9’a çıkardı.

Ak Parti, geçen seçimlerde büyük darbe yediği Şanlıurfa’da bu kez rekor kırdı. Geçen seçimlere  1. Sıradan Nureddin Nebati’yi aday gösteren ve kötü bir sonuç alarak 7 vekil çıkaran, 5’ini de HDP’ye kaptıran AK Parti, bu seçimde liste değişikliği yaparak oy oranını yüzde 18 civarında yükseltti. Yüzde %64,6 oy oranı ile 518 Bin 786 kişinin desteğini alan AK Parti, bu kez 9 vekil çıkarmayı başardı.

AK Parti’nin Şanlıurfa’daki başarısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik’in büyük payı var. Geçen seçimlerde partisinin ‘üç dönem’ kuralından dolayı aday göstermediği Çelik, bu seçimlerde yeniden Şanlıurfa’dan 1. Sıra adayı gösterilmişti. Şanlıurfalılarla iyi bir ilişki içerisine giren Çelik, yürüttüğü seçim çalışmalarında partisinin başarısı yükseltmeyi başardı.

Çelik, yaptığı açıklamada, resmi olmayan sonuçlar çerçevesinde AK Parti’nin 4 aylık aradan sonra tekrar tek başına iktidara geldiğini anımsatarak, “Özellikle 2002’den bu yana Türkiye’de bütün eşitsizlikleri ortadan kaldırma adına her alanda birçok reformlar yapan partimizin tekrar milletimiz tarafından görülen ilginin memnuniyetini ifade etmek istiyorum, milletimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Şanlıurfa milletvekili adayları olarak değerli 12 arkadaşımla birlikte, teşkilatlarımızla birlikte çok yoğun ve uyumlu bir çalışma dönemini geride bıraktık” diyen Çelik, şunları kaydetti;

“Şanlıurfa’da bazı problemler vardı, bunları halkımıza anlattık ve çözüm önerilerini sunduk. Bu yaptığımız çalışmaların neticesinde partimize yüzde 18’lik bir oy artışıyla yüzde 64.5 destek aldık. Bütün Şanlıurfalı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bu oran önemli bir başarıdır, bu başarı Şanlıurfalıların başarısıdır, AK Parti kadrolarının başarısıdır. Öncelikle Şanlıurfalılara teşekkür ediyorum ayrıca çok emeği olan milletvekili adaylarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra ayrım gayrım yapmadan bölgenin sorunlarıyla yakından ilgileneceğiz” 

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2015, 21:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195