Title of a News Article

Yalçınkaya başkanlık koltuğuna oturdu

.

AK Parti'den Akçakale Belediye Başkanlığını kazanan Mehmet Yalçınkaya, mazbatasını alarak görevine resmen başladı.

Akçakale İlçesinde yapılan yerel seçimlerde yüzde 55 oy alarak Akçakale Belediye Başkanlığına layık görülen Mehmet Yalçınkaya, Akçakale Belediye Hizmet Binasında coşkulu şekilde karşılandı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay ve beraberindeki çok sayıda vatandaşla belediye binasına giden Başkan Yalçınkaya, belediye binası önünde kurbanlar kesilerek karşılandı.

Vatandaşlarla ve belediye çalışanlarıyla selamlaştıktan sonra makam odasına geçen Yalçınkaya, mazbatasını Milletvekili Ahmet Akay'dan alarak görevine başladı.

Yalçınkaya: Birlikte Akçakale olacağız

Yalçınkaya, yaptığı konuşmada, "Biz hepimiz bir aileyiz" diyerek, şunları kaydetti;

"Burada hiç kimse ayrı gayrı değildir. Birlikte Akçakale olacağız, birlikte var olacağız. Özellikle bu sosyal medya üzerinden lehimde gibi bir açıklama yaparsa, kimseye küfür ederse bu belediyenin kapısından giremez. Ben de 5 yıl boyunca selamı keserim. Biz buraya kimseye küfür etmeye, kimseyi rencide etmeye gelmedik. Burada birlik ve beraberlik istiyoruz. Az ötede PDY/YPG var, biz düşmana koz vermeyelim. Akçakale değişim dedi, Akçakale gelecek dedi, bizde bunları yapmak için geldik. Yolumuz açık olsun, Allah yardımcımız olsun. Belediyenin kapısını herkese açık tutacağız, burası herkesin belediyesi olacak. Gece gündüz demeden çalışacağız."

Akay: Bizim tek derdimiz Akçakale'dir

Milletvekili Akay da,  Akçakale'de yeni bir çağın açıldığını belirterek, "Halkımız, milletimiz değişim dedi. Bu değişimi de bugün burada gerçekleştiriyoruz. Akçakale halkına, Cumhurbaşkanımıza, AK Partimize ve bizlere verdikleri destekten ötürü sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah razı olsun. İnşallah bundan sonra da Mehmet Yalçınkaya kardeşimiz ile beraber Akçakale'deki hizmetler daha da artacak, Akçakale daha da güzelleşecektir" dedi.

"Birlik ve beraberliğimizi kastedecek kim varsa onun gözünü oynayacağız" diyen Akay, şunları kaydetti;

"Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizde ayrım gayrım yok, biz bir bütünüz, kendi egolarını, kendi hislerini bizim üzerimizden hiç kimse kullanmaya kalkmasın. Bizim tek derdimiz Akçakale'dir. Mehmet Yalçınkaya kardeşimizin çok iyi hizmetler yapacağına, birlik ve beraberlik içerisinde olacağına inanıyorum. Biz de Ankara'da Sayın Başkanımızın getirdiği her türlü projeye ve ihtiyaca destek vermeye hazırız."

Ayhan devir teslime katılmadı

Bu arada AK Parti'nin yerel seçimler için aday göstermemesi üzerine Saadet Partisi'nden aday olan ancak kazanamayan Akçakale eski Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'ın, devir teslim törenine katılmaması dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2019, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195