Title of a News Article

Yazar, referandum için seçmeni uyardı

.

Yazar, referandum için seçmeni uyardı
banner206

CHP Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, nisan ayında yapılması planlanan referandumla ilgili seçmenlere uyarıda bulunarak, “Yeni Anayasa metinini okuyup, elimizi vicdanımıza koyarak oyumuzu kullanalım. Zaten böyle olduğu takdirde sandıktan ‘hayır’ oylarının çıkacağını göreceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Karaköprü İlçe Teşkilatı, nisan ayında yapılacak referanduma hazırlık yapmaya başladı. Referandumda ‘hayır’ oyu kullanacak olan CHP’nin Karaköprü İlçe Teşkilatı, önümüzdeki günlerde sahaya inerek, TBMM’den geçen yeni anayasa maddelerini vatandaşlara tek tek anlatıp, sandıkta ‘hayır’ oyu kullanmalarını isteyecek.

CHP Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı Sistemi” diye sunulan Anayasa değişikliğinin gerçek adının “başkanlık sistemi” olduğunu belirterek, Dünyada eşi benzeri olmayan, “Türk Tipi Başkanlık” adıyla şirinleştirilen ama diktatörlük anlamına geçecek olan “Tek Adam” rejimi olduğunu savunarak endişelerini ifade etti.

Yeni düzenlenen anayasa değişiklikleriyle tek adam rejiminin kurulacağını vurgulayan CHP’li Başkan Yazar, “Tek adam her şey olacak, hem hükümet, hem Meclis, hem de mahkeme olacak. Başkan olan kişi aynı zamanda bir partinin genel başkanı olacak. Seçtiğin Millet Meclisini fesih edebilecek. Seçtiğin milletvekillerinin hiçbir hükmü kalmayacak. Almanya, Fransa, İngiltere, ABD, Japonya gibi değil, Suriye, Libya, Mısır, İran, Kuzey Kore, Uganda gibi bir ülkede yaşayacaksın. Rejim değişecek. Başkan bir suç işlerse, 400 milletvekili izin vermezse mahkemeye çıkarılamayacak. Başkan kendini ve bakanlarını mahkemeye çıkarma girişiminde bulunan meclisi fesih edebilecek. Hâkimler ve savcılar, Başkanın sözünden çıkamayacak. Tek adam karar verdiğinden belirsizlik hâkim olacak” dedi.

 

“Devlet parti devleti olacak”

Yazar, “Asgari ücreti, fiyatları, maaşları, işçi memur alımlarını, dernek sendika kurulması ve kapatılmasını, her şeyi tek adam belirleyecek” diyerek, şunları kaydetti;

“Beş yılda bir sandığa gidip bir Başkan bir de onun partisinin çoğunlukta olduğu Meclisi seçeceksin. Başbakan olmayacak. Seçtiğin milletvekilleri bakanlardan ve bürokratlardan hizmet yapmasını isteyemeyecek, hesap soramayacak. Sana hizmet getiremeyecek. Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girecek. Devlet parti devleti olacak”

Yazar, bu nedenle vatandaşlara uyarıda bulunarak,  “Yeni Anayasa metinini okuyup, elimizi vicdanımıza koyarak oyumuzu kullanalım. Zaten böyle olduğu takdirde sandıktan ‘hayır’ oylarının çıkacağını göreceğiz. Çünkü bu AKP, CHP yarışı değildir, bu partiler üstü bir yarıştır. Bunu iki futbol takımı olarak görmeyelim ” şeklinde konuştu.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2017, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195