Title of a News Article

Müdür Yıldız'ı mutlu eden haber!

Müdür Yıldız'ı mutlu eden haber!
banner206

Polonyanın Ciechanow kentinde düzenlenen Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonasına Spor Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Milli Takım sorumlu idarecisi olarak Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız görevlendirildi. 

Polonya’nın Ciechanow kentinde dün sona eren Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonasında bayan milli takımımız kazandığı 7 gümüş ve 2 bronz madalya ile ulaştığı 470 puanla Avrupa 2. si oldu. Bayanlarda 1.Lig’i 479 puanla Rusya elde ederken, üçüncülüğü 448 puanla Romanya elde etti.

Bayan milli takımımız 2014 Gençlik Olimpiyat Oyunları kota puanlamasında 173 puanla 1. sırada yer alarak 1 kota hakkını elde etti. Kota sıralamasında 2. Lig’i Bulgaristan, 3.lüğü Ermenistan ve 4.lüğü de İtalya elde ederek 1’er kota kazandılar. 470 puanla Avrupa 2.si olan bayan milli takımımızın kupasını Avrupa Halter Federasyon başkanı Antonio Urso’nun elinden Bayan milli takım Antrenörümüz Emrah Arslan aldı.

 

Yıldız; Erkeklerimiz Avrupa Dördüncüsü Olabildi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Milli takımız erkekler kategorisinde kazandığı 5 gümüş ve 6 bronz madalya ile 491 puan toplayarak Avrupa 4. sü olduğunu belirterek, “Erkek milli takımımız 2014 Gençlik Olimpiyat Oyunları kota puanlamasında 171 puanla 2. sırada yer alarak 1 kota hakkını elde etmiştir. Kota sıralamasında 1. liği Bulgaristan, 3.lüğü Almanya ve 4.lüğü de İtalya, 5.liği de Fransa elde ederek 1’ er kota kazanmışlardır.

491 puanla Avrupa 4.sü olan erkek milli takımımızın kupasını, antrenörümüz Cihan Ertunç’ a, Avrupa Halter Federasyon Başkanı Antonio Urso verdi” dedi.

Yıldız, bireyselde Polonya’da yapılan Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonasında başarılı olan isimleri şöyle sıraladı;

•          Bayanlar 63 Kg’ da yarışan sporcumuz Zeynep Atakan’ da ülkemize iki bronz madalya kazandırdı. Sporcumuz silkmede ve toplamda 2 bronz madalya kazanarak Avrupa 3. sü oldu.

•          Erkekler 85 Kg’ da yarışan sporcumuz Emre Turan, silkmede ve toplamda bronz madalya kazanarak Avrupa 3. sü oldu.

•          Bayanlar 58 Kg’ da yarışan sporcumuz Yasemin Keskin, silkmede ve toplamda gümüş madalya kazanarak Avrupa 2. si oldu.

•          Erkekler 77 Kg’ da ülkemizi temsilen podyuma çıkan sporcumuz Sadrettin Gedik, koparmada gümüş ve toplamda gümüş madalya kazanarak Avrupa 2. si oldu.

•          Bayanlar 53 Kg’ da ülkemizi temsil eden sporcumuz Elif Ünal, koparmada gümüş madalya kazandı

•          Erkekler 94 Kg’ da ülkemizi temsilen podyuma çıkan son sporcumuz Ahmet Bozan, koparmada gümüş, silkmede bronz ve toplamda gümüş madalya kazanarak Avrupa 2. si oldu.

•          Erkekler 62 Kg’ da ülkemizi temsil eden sporcumuz Emrah Aydın, koparmada bronz, silkmede gümüş ve toplamda da bronz madalya kazanarak Avrupa 3. sü oldu.

•          Bayanlar 48 Kg’ da ülkemizi temsil eden sporcumuz Gamze Yayla koparmada gümüş madalya kazandı.

•          Erkekler 50 Kg sporcumuz Berkant Yiğit Silkmede Bronz Madalya kazandı.

•          Bayanlar 44 Kg sporcumuz Gamze Karakol Avrupa 2. si oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halter Federasyonu tarafından Türkiye Halter Milli takım sorumlu idareci görevini kendilerine layık gördükleri için çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Ayrıca milli takımımızla Polonya’dan madalyalarla dönmek, orada bayrağımızın dalgalandığının canlı tanığı olmak çok gururlandırıyor, duygulandırıyor” diye ifade etti.  

İl Müdürü Yıldız, organizasyonda emeği geçen tüm yetkililere, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar’a, idarecilerine, antrenörlerine, sporcularına, sporcu ailelerine ve tüm spor severlere teşekkür etti.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2014, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195