Title of a News Article

Birecik'te bahar hazırlığı...

Birecik'te bahar hazırlığı...
banner206
Şanlıurfa’nın Birecik İlçe Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı’nın talimatıyla gerçekleştirilen peyzaj çalışmaları ile kentin çehresi değişiyor. Fırat’ın incisi Birecik’te, belediye tarafından şehrin giriş ve çıkışlarında hayata geçirilen yeşillendirme projeleriyle görenleri hayran bırakacak görsel bir şölen sunuluyor.

Başkan Av. M. Faruk Pınarbaşı, konuya ilişkin açıklamasında, yöreye gelen turistlerin ve ilçe halkının daha yeşil bir çevrede yaşaması için büyük çaba harcadıklarını belirterek, “Park ve bahçeleri bahara hazırlamak için bir buçuk aydır yoğun çalışmamız var. Bu faaliyetlerimizin temel amacı şehrimizin giriş ve çıkışını doğa ile iç içe daha güzel hale getirmektir. Bu konuda herkesin mutlu olacağı önemli adımlar attık” dedi.


İLÇEYE LALE BAHÇESİ GÖRÜNTÜSÜ

Şanlıurfa girişindeki tünel bölgesinde yeni düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Pınarbaşı,  bu yıl 10 bin fidan ve 5 bin adet lale dikimini hedeflediklerini söyledi.  

Türk kültüründe lalenin ayrı bir yerinin bulunduğuna işaret eden M. Faruk Pınarbaşı, şehri adeta ‘lale bahçesi’  gibi bir görüntüye kavuşturmak istediklerini anlattı. İnsanların çiçek, ağacı ve yeşille donatılmış bir çevrede rahatladığını hatırlatan Pınarbaşı, bölgenin can damarı Fırat Nehri’nin olduğu yerde bu tarz düzenlemelerin yapılmasına ihtiyaç bulunduğunu belirtti.  Pınarbaşı, şöyle devam etti:

“Peyzaj çalışmamız büyük bir yoğunlukla devam ediyor. Bu alanda çok iyi noktalara da geleceğiz. Şehrimizin görüntüsü her geçen gün daha da güzelleşiyor. Göze hoş gelen çevre düzenlemelerimiz ilçedeki iş yerlerine de ayrı bir özellik katacak. Bahar mevsimiyle birlikte parklarımızda da büyük bir düzenlemeye gidiyoruz. Oyun gruplarımız, kamelyalar, site yürüyüş yollarıyla Birecik yepyeni bir çehreye bürünecek.” 

 Yaptıkları hizmetlerin daha iyisinin habercisi olduğunun altını çizen Pınarbaşı, “Birecik halkına ne kadar hizmet etsek de azdır. Bizlere güvenen vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Onların bu desteği sürdüğü müddetçe ekibimle Birecik’te daha güzel hizmetlere imza atacağız” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195