Title of a News Article

Albayrak Tanal'ın iddialarına sert yanıt verdi

Albayrak Tanal'ın iddialarına sert yanıt verdi
banner206

Şanlıurfa'da, önceki gün Halfeti ilçesinde kaçak yapı olduğu nedeniyle yıkılan otelin tartışmaları bitmek bilmedi. CHP'li Vekil Tanal, gündeme getirdiği iddialarla ilgili sessizliğini bozan Halfeti Belediye Başkanı Albayrak, 'sende istifa edecek cesaret ve yürek var mı…' diye Tanal'ın attığı twite karşılık cevap verdi.

Özel mülkiyet alanı olan ancak kaçak yapı olduğu için yıkılan Şıtamrat Oteli'nin tartışmaları sürüyor. Yoğun güvenlik önlemleri altında yıkımına başlanılan otelle ilgili ortaya atılan iddialar iktidar belediye başkanı ile muhalefet milletvekilini karşı karşıya getirdi.

Otelin yıkılmasıyla ilgili ortaya atılan iddialarla ilgili paylaşımda bulunan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, otelin Halfeti Belediye Belediye Başkanı Şeref Albayrak'ın kişisel çıkarları doğrultusunda yıkıldığını iddia ederek hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

'Belediye Başkanı otele talip oldu, alamadı ve şimdi yıkım kararı verdi' sözleriyle Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak hakkında iddia dolu paylaşımda bulunan Tanal sözlerinde şu ifadelere yer verdi; 

"Şayet bu iddialar doğru ise Şanlıurfa Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak hakkında derhal soruşturma başlatılmalıdır! Belediye başkanlığı makamı, hiç kimsenin kişisel ikbali, menfaati için kullanabileceği bir makam değildir. Şantaj suçu, Türk Ceza Kanunu’nun 107. Maddesinde düzenlenmiştir. Yine tehdit suçuna ilişkin düzenlemeler, TCK’nın 106. Maddesinde yer almaktadır. Hukukun üstünlüğü ilkesi gereğince #Halfeti Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Şeref Albayrak hakkında gereken adımlar atılmalıdır. “Belediye Başkanı, otele talip oldu, alamadı ve şimdi yıkım kararı verdi” şeklindeki iddia, görmezden gelinecek bir hadise değildir."

BAŞKAN ALBAYRAK SESSİZLİĞİNİ BOZDU VE İDDİALARI YALANLADI

Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, CHP'li Tanal'ın kendisi hakkında bulunduğu iddialarla ilgili sessizliğini bozarak, sert bir şekilde eleştirdi. 'Oteli almak istemişsen şahsım olarak yarın istifa etmeye hazırım soruşturmaya gerek yok' diyen Albayrak, 'aksi durumda sende istifa edecek cesaret ve yürek var mı' diye Tanal'a gönderme de bulundu.

YIKILAN OTELİN YAPILMASINA MUHALEFET İZİN VERMİŞ!

Tanal'ın paylaşımına istinaden cevap twitter hesabından paylaşım yapan Albayrak, otelin 2012 yılında dönemin CHP'li belediye Başkanının il başkanına peşkeş çektiğini dile getirdi ve 2016 yılında ise HDP'nin belediyeyi yönettiği dönemde mimari projeyi ve imara aykırı yapılan otele iskan verildiği söyledi.

ALBAYRAK, PAYLAŞIMINDA ŞU İFADELERİ KULLANDI

"2012 yılında senin CHP’li Belediye Başkanın aylık 250 TL’ye güncel piyasa değeri 60 milyon olan 22 dönümlük otel arsasını dönemin CHP il başkanına peşkeş çekecek; 2016 Hdp döneminde de mimari projeye ve imara aykırı yapılan bu ucube otelin iskanı verilecek;  CHP ve Hdp’nin tek bir kişiye peşkeş çektiği bu arsayı yeşil alan yaparak tüm halkımızın ve turistlerimizin kullanımına açacağız… Oteli almak istemişsem şahsım olarak yarın istifa etmeye hazırım soruşturmaya gerek yok; aksi durumda sende istifa edecek cesaret ve yürek var mı… Oteli almak istediğim iftirası atanlar hakkında avukatım tarafından yargı nezdinde yasal girişimlerde bulunulacaktır…."

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2023, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195