Title of a News Article

Suriyelilerin Gönlünde Taht Kuran Akkurt’a Yeni Görev

Suriyelilerin Gönlünde Taht Kuran Akkurt’a Yeni Görev
banner206
 Akçakale çadır kenti  Akkurt’a emanet Suriyelilerle koordinasyon görevi Akkurt’a verildi.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesine sığınan Suriyeliler, Akçakale Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü İbrahim Akkurt’a emanet edildi. İlçede yaşayan sığınmacıların yaşam standartlarını yükseltmek için birçok önemli çalışmayı hayata geçiren Akkurt, Kaymakamlık tarafından Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde görevlendirildi. Suriyelilerin gönlünde taht kuran Akkurt’un yeni görevi, sığınmacılar arasında sevinçle karşılandı. 
Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan binlerce Suriyeli, Şanlıurfa’nın sınıra en yakın ilçesi Akçakale’de hayata yeniden tutundu. Mallarını mülklerini geride bırakarak Akçakale’ye sığınan Suriyeliler, başlarda zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyordu. 
Akçakale Belediyesi tarafından hayata geçirilen İlk Adım Yaşam Merkezi projesi ile park bahçelerde, metruk evlerde ve sokaklarda yaşam mücadelesi veren Suriyeliler, daha insanca yaşama imkanına sahip oldu. 
Akçakale Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü İbrahim Akkurt da 7 yıldır büyük bir özveriyle yürüttüğü çalışmalar neticesinde Suriyeli sığınmacıların yaşam koşullarının iyileştirilmesinde ciddi katkı sağladı. İlçede yaşayan sığınmacılar ile yakından ilgilenen, yaşadıkları her sorunun çözüme kavuşması için çaba harcayan Akkurt, kısa sürede Suriyeliler arasında sevilen ve saygı duyulan bir isim haline geldi. 
Yaptığı işlerle Suriyelilerin gönlünde taht kuran Akkurt, gönüllülük esasıyla yürüttüğü çalışmalar neticesinde Akçakale Kaymakamlığı tarafından, Suriyelilerle koordinasyonu sağlamak için Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde görevlendirildi. Akkurt, bundan sonra ilçede yaşayan Suriyelilerin entegrasyonu ve sosyal yaşam standartlarının yükseltilmesine yönelik projelerin üretilerek hayata geçirilmesine öncülük edecek.Akkurt’un görevlendirmesi Suriyeli sığınmacılar tarafından da sevinçle karşılandı. 
İLÇE HALKI “BAŞARILI OLACAĞINA İNANCIMIZ TAM”
Akçakaleliler belediye , Destek Hizmetleri Müdürü İbrahim Akkurt’un yeni görevinin hayırlı olmasını dilediler. Akkurt’un başarılı bir bürokrat olduğunu belirten ilçe sakinleri, “Kendisi bugüne kadar bir çok önemli projeler hayata geçirdi. Yeni görevinde de önemli işlere imza atacağına şüphemiz yok” 
Akkurt’un yaklaşık 7 yıldır Suriyeli sığınmacıların yaşam koşullarını iyileştirmek için çalıştığını “Bunu bir vazife olarak değil, insanlık görevi olarak görüyordu. Her bir Suriyeli misafirimizin sorunuyla yakından ilgileniyor, çözümü için ne gerekiyorsa yapıyordu. Yeni görevinde de Suriyeli konuklarımız için güzel ve faydalı projeleri hayata geçireceğine inancımız tamdır” ifadelerini kullandılar.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2018, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142