Title of a News Article

2023 YILI İSLAM DÜNYASI TURİZM KENTİ ŞANLIURFA

Mezopotamya'nın en kadim şehri ve Dünyanın En Büyük Açık Hava Müzesi'nde yaşıyoruz bildiğiniz üzere Göbeklitepe ile tarihin sayfalarını yeniden yazdık UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alarak bunu taçlandırdık ve doğal olarak 2019 yılı Göbeklitepe Yılı ilan edildi, haklı olarak da şanlı şehrimiz gerek yerli gerekse yabancı turist akınına uğradı, peki biz bunun meyvesini yiyebildik mi bilemiyorum.

Şimdi gelelim asıl konumuza.


Geçtiğimiz yaz Haziran ayında Azerbaycan Cumhuriyeti Bakü şehrinde gerçekleştirilen İslam Konferansı Turizm Bakanları 11. Oturumu'nda Şanlıurfa "2023 yılı İslam İş birliği Teşkilatı Turizm Kenti" ilan edildi; 57 İslam ülkesinin üye olduğu İslam İş birliği Teşkilatı’nın (İİT) Şanlıurfa kararının ardından, Vali Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek bu güzel hadiseyi bizlere duyurdu.


Peki o günden sonra bizler neler yaptık, Göbeklitepe Yılı gibi ahlanıp vahlanacak mıyız yoksa ders çıkarıp hem kentimizi hem kültürümüzü en iyi şekilde temsil mi edeceğiz ?

Haziran ayından bu yana ben bu konuyla alakalı hiçbir çalışma yapıldığını görmedim; oysa az önce belirttiğim gibi bizler Dünyanın En Büyük Açık Hava Müzesi’nde yaşıyoruz, İslam dünyası açısından büyük öneme sahip olan tarihi ve turistik yerlerimiz buna hazır mı ?


Ve en önemli soru bizler gelen turisti Urfa'da ağırlayabilecek miyiz ? Yoksa günübirlik misafir edip Gaziantep'e geri mi yollayacağız ? 2023 yılına sayılı günler kaldı şu an ne aşamadayız ? Büyükşehir Belediyemiz ve merkez ilçe belediyelerimiz hangi çalışmaları yaptılar ?

Eskiden büyüklerimden duyduğum sonradan araştırıp doğruladığım Hac vazifesini ifa etmek isteyenlerin ilk durak noktası olduğumuz gerçeğini ne kadar pazarlayabiliyoruz ?


Geçen aylarda misafirlerimle beraber Hz. Eyüp'ün sabır makamına gittik, duvarlar yazılarla doluydu kendi adıma çok utanmıştım mesela o yazılar silindi mi zira Urfa'ya gelip o makamı ziyaret etmeyen yoktur bizler o makamı nasıl koruyabiliyoruz ?


Sizleri daha fazla sorularla boğmak istemiyorum fakat cevaplanması gereken daha nice soru var. Velhasıl kelam hem şehrimiz hem de insanımız açısından büyük öneme sahip olan bir yıla gireceğiz buna ne kadar hazırız sizlerin takdirine bırakıyorum.

YORUM EKLE

banner195