Title of a News Article

Akçakale'de hayaller gerçek oldu, hayatlar değişti

Akçakale'de hayaller gerçek oldu, hayatlar değişti
banner206

“Önceliğimiz eğitim” diyen Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın ilçeye kazandırdığı eğitim projeleri ve aktivite merkezleri sayesinde özellikle öğrenci ve kadınlar hayallerine kavuşmaya devam ediyor. Projelere ilgi de her geçen gün artıyor.  

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ile ilçede değişim hayatın her alanında sürüyor.

BELEDİYE DESTEK VERDİ, ÖĞRENCİLER HAYALLERİNE KAVUŞTU

Göreve geldiği günden bu yana ilçeyi baştan başa değiştirmek için projelere imza atan Başkan Yalçınkaya özellikle öğrenci ve kadınlar için de eğitim, spor, sosyal faaliyetlerle dolu projeleri hayat geçirdi. Gençlik merkezi ve kütüphane kurularak öğrencilere ücretsiz kurs destekleri verilmeye başlandı. Üniversite hayali kuran binlerce öğrencinin uğrak noktası haline gelen merkezde öğrenciler alanında uzman öğretmen tarafından ders aldı ve ücretsiz deneme sınavlarına girerek sınava hazırlandı. Belediyenin düzenlediği gezi ve aktivitelerle de stres atan öğrenciler dönem sonunda girdikleri sınavdan başarıyla ayrılarak ilçenin aydınlık nesilleri olarak üniversiteye yerleşti. Eğitime desteğini her daim sürdüren Başkan Yalçınkaya talepler doğrultusunda okullara da kütüphane kuruluyor.  

AKÇAKALELİ KADINLARIN HAYATI DEĞİŞTİ

Kadınların da sosyal yaşama katılmaları ve istihdamda varlıklarını sürdürebilmeleri için de kadın destek merkezleri ve mesleki eğitim kursları veriliyor. Meslek edindirme kurslarının sonunda sertifikalarını alan kadınlar iş imkanına kavuşuyor. Yine binlerce kadın merkezlerde okuma ve yazma öğreniyor.  

SPORA İLGİ ARTTI

Spor faaliyetleri için spora yatırım projeleri de devam ediyor. Kırsal merkez ayrımı yapılmaksızın okul ve mahallelerde futbol, basketbol sahaları kuruluyor. Binlerce genç Akçakale Belediyesi’nin sunduğu imkanlar sayesinde spor faaliyetlerinden faydalanıyor.

BAŞKAN YALÇINKAYA: DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Eğitim, sosyal faaliyetler ve spor projelerine olan ilginin artması üzerine yaşadığı memnuniyeti dile getiren Başkan Yalçınkaya da “Eğitim olmazsa olmazımız. Hem öğrenciler hem hanım kardeşlerimizin hayallerine kavuşması için elimizden gelen desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz. Gösterilen ilgi sayesinde ilçemizin her alanda gelişmesi için durmadan çalışacağız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195