Title of a News Article

Yalçınkaya, 'Akçakale altın dönemini yaşadı'

Yalçınkaya, 'Akçakale altın dönemini yaşadı'
banner206

“Akçakale hak ettiği değeri görecek” diyerek göreve geldiği günden bu yana gece gündüz demeden çalışan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ilçeye hizmette adeta altın dönemini yaşattı. TOKİ’den doğalgaza, alt yapıdan üst yapıya bir çok ilke imza atarak ilçe tarihinde görülmemiş hizmetleri art arda hemşehrileriyle buluşturan Başkan Yalçınkaya “Biz halka efendi olmaya değil halkın hizmetkarı olmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Akçakale, Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ile hizmette altın dönemini yaşıyor. İlkler, alt-üst yapı çalışmaları, sosyal ve kültürel faaliyetler, spor tesisleri, yeşil alanlar…

Akçakale’yi batıdaki ilçeler seviyesine getirme hayali ile göreve talip olan ve gördüğü teveccüh ile de 5 yıldır Akçakale’ye gece gündüz demeden hizmet eden Başkan Yalçınkaya gösterdiği başarı ile hayalini gerçekleştirdi. 

Geçtiğimiz yıllar içerisinde ilçe adına istisnai başarılara imza atarak hizmette rekor kırıldı.

MERKEZ-KIRSAL AYRIMI YOK

İlçenin üst yapı çalışmaları yüzde 98 oranında tamamlandı. İlçe merkezinde cadde ve sokaklar asfaltlandı yada parke taşı döşendi. Merkez-kırsal ayrımı yapılmaksızın çalışmalar kırsalda da yürütüldü. Kırsal mahallelerde stabilize yol çalışmalarının ardından asfalt serimleri yapıldı.  

İLKLERE İMZA ATILDI

Kısıtlı imkanlara rağmen ilçeyi baştan başa değiştirmeye kararlı olan Başkan Yalçınkaya, Ankara temaslarını sıklaştırdı. İlçeye ilk TOKİ, ilk doğalgaz, 100 yıllık temiz içme suyu projesini kazandırmak için öncülük etti ve ilçe tüm bu projelere kavuştu. İlçe adeta şantiyeye döndü. İlk mesire alanı, ilk düğün salonu, ilk kütüphane, gençlik merkezi, prestij caddesi, ışıklandırma, kırsal ve merkezde yeni spor tesisleri, yüzme havuzu, ilk sinema, kadın destek merkezleri de kurularak ilçe tarihinde görülmemiş hizmetlerle buluştu.

Revizyon çalışmalarıyla da ilçe farklı bir çehreye büründürüldü. Dış cephe boyamaları yapıldı. Rutin yapılan temizlik ve denetimlerle de halk sağlığı her daim öncelik oldu.

VATANDAŞLARIN GÖNÜLLERİNDE

Hizmetin vatandaşın ayağına götürülmesine önem gösteren Başkan Yalçınkaya, sık sık muhtar ve esnaf ziyaretleri de gerçekleştirerek yerinde çözüm üretti. Vatandaşların evlerine konuk olarak gönüllere dokundu.

HALKIN HİZMETKARIYIZ

Yapılan hizmetlere dair yazılı açıklama yapan Başkan Yalçınkaya “İftihar vesilesi olan çok fazla hizmetimiz var. İlçem hak ettiği yere yere gelecek, hak ettiği değeri görecek demiştik. Öyle de oldu. Vatandaşımızın teveccühü, hükümetimizin desteği ile ilçemiz hizmette altın dönemini yaşıyor. İnşallah bundan sonra da görevde olduğumuz müddetçe 7 gün 24 saat durmadan yorulmadan hizmet edecek, tıpkı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; ‘halka efendi olmaya değil halkın hizmetkarı olmak için’ çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2024, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195