Title of a News Article

Akıllı cihazların hayatımıza yan etkileri!...

Bu 3 dakikalık bilgisel, hayatınızın 10 yılından fazlasını kurtaracak. Lütfen okuyun.

Ortalama bir insan, günde yaklaşık 4-5 saatini telefonunda geçiriyor. Eğer bunu 20-80 yaşları arasında yapsalar, hayatlarının 10 yılından fazlasını ekranda geçirmiş oluyorlar. Telefonlar harika bir buluş ama düşündüğünüzden daha zehirliler. En kötü kısmı bu bile değil...

Kronik telefon kullanımının beyin kimyasını değiştirdiği gösterilmiştir. Bağımlılık işareti olabilen GABA üretimi etkilenir. Beynin daha fazlasını istemesine yol açan dopamin üretimini tetikler.

Gri maddede kayıp: Gri madde; hareketi,hafızayı ve duyguları kontrol etmekten sorumludur. Bir araştırmaya göre, telefon bağımlısı birinin beyni uyuşturucu kullanıcılarının beynine benzer şekilde daha ince gri maddeye sahip (MRG).

Beyaz madde de hasar: Beyaz madde bütünlüğü vücudun bilgiyi işlemesine yardımcı olur ve zekayla ilişkilidir. Telefon bağımlılığının, beyinde iletişim kaybı anlamına gelen benekli (hasarlı) beyaz madde oluşturduğu gösterilmiştir.

Önemli Not: Bağımlılığa neden olan telefonların kendisi değildir. Bağımlılık büyük ölçüde uygulamalardan kaynaklanmaktadır. Uygulamalar, beyninizdeki bazı süreçleri değiştirerek dikkatinizi çekmek için tasarlanır. Telefonu, uygulamaların tetiği çektiği silah olarak düşünün.

Telefon bağımlılığının diğer tehlikeleri: · Anksiyete · Depresyon · Araba kazaları · Göz yorgunluğu · Boyun ve sırt ağrısı · Uyku bozuklukları · İlişki sorunları Cep telefonu bağımlısı olmak zihinsel ve fiziksel sağlığımıza zarar verebilir. Ama bağımlı mısın?

Telefon Bağımlılığının Belirtileri · Özlemek · Canı sıkıldığında daima telefona uzanmak · Çocuklarından veya sevdiklerinden daha fazla ilgi göstermek · Tehlikeli durumlarda kullanmak (örn. araba kullanırken mesaj atmak) Bu alışkanlığınızdan vazgeçip 10 yıllık yaşamınızı geri almak ister misiniz?

  1. Farkındalık Ekran sürenize bakın ve gerçekçi olun. Bağımlı olduğunuz tüm uygulamaları listelemeye başlayın ve neden telefonunuzda olması gerektiği konusunda kendinizi kandırmayın. Bir sorunu çözmenin ilk adımı, ilk etapta bir sorununuz olduğunu kabul etmektir.

  1. Tetikleyicileri kaldırın Sizi telefonunuza yapıştıran her şeyden kurtulun. Telefonunuzda yalnızca temel uygulamaları bulundurun. Bağımlı olmayı bırakmanın büyük bir adımı, telefonunuzu sürekli elinizde tutmanıza neden olan uygulamalardan kurtulmaktır.

  1. Telefonunuzu çirkinleştirin Renk beyninizi uyarır. Telefonunuzu gri tonlamalı / siyah beyaz olarak ayarlayın. Bu beyninizin aradığı uyaran ve yeniliği azaltır.

  1. Ortamı değiştirin İş yaparken veya ailenizle birlikteyken telefonunuzu farklı bir odaya koyun. Uyumadan önce telefonu mümkün olduğunca uzağa koyun. Telefon süresini azaltmanın en iyi yolu onu ortamınızdan tamamen kaldırmaktır.

  1. Tüm sesleri, titreşimleri ve bildirimleri kapatın Bunlar, her zaman telefonunuza bağlı kalmanıza neden olur. Ailenizden ve arkadaşlarınızdan almanız gerekenler dışında, hepsini kapatın. Bu, her ses duyduğunuzda bilinçsizce ona uzanmanızı önler.

  1. TELEFONSUZ bölgeleri oluşturun Uyumadan önce saatlerce yatakta uzanıp telefonla vakit geçirme eğilimindeyiz ve telefonlarımızı yemek masasına götürüyoruz. Evinizde belirlenmiş TELEFONSUZ bölgelere, onu nerede kullanacağınıza (ve kullanmayacağınıza) ilişkin katı kurallara ve teşviklere ihtiyacınız var.

  1. Alternatif oluşturun Alışkanlıklardan kaçmıyorsunuz. Onları değiştiriyorsun. Bu yüzden bu zamanı internette gezinmekten daha değerli bir şeyle (örneğin okumak, yürümek) doldurun. 8. Kullanım süresini takip edin ve azaltmaya çalışın.

Bu faydalı bilgileri X platformundan @FitFounder ‘dan alıntıdır.  

Ben çok beğendim. Umarım size de faydası olur.

YORUM EKLE

banner195