Title of a News Article

Mahkemeye çıkarılan kasap serbest bırakıldı

Mahkemeye çıkarılan kasap serbest bırakıldı
banner206

Şanlıurfa'da, önceki gün Haliliye Belediyesi temizlik personelleri tarafından çöp konteynerinde kesilmiş eşek ayakları bulunmuştu. İhbar üzerine harekete geçen zabıta ekipleri kısa sürede eşeği katleden kasabı buldu ve yargı önüne çıkmasını sağladı. Delil yetersizliğinden serbest bırakılan kasabın kestiği eşeğin etini ise kimlere satıldığı veya kimlerin yediği henüz bilinmiyor.

Et ve sakakat ürünlerinin en çok tüketildiği illerin başında gelen Şanlıurfa'da, önceki gün şoke eden bir olay yaşandı. Haliliye ilçesi Yenişehir mahallesinde bulunan Şarküteri sahibi M.M.K isimli kasap, sabah saatlerinde Eyyübiye ilçesinde bir mağarada katır cinsi eşeği katletti.

Arkasında iz bırakmak istemeyen M.M.K, eşeğin iç organlarını ve kemiklerini  aracıyla Haliliye ilçesinde belediyeye ait çöp konteynerine attı. Gün içerisinde bölgede temizlik yapan belediye temizlik personelleri topladıkları çöpleri konteynere boşaltmak istedi. O sırada fark edilen ayaklar ve pislik üzerine yine Haliliye Belediyesi zabıta ekipleri ihbar üzerine hareket geçti. Polis eşliğinde bölgede yapılan incelemeler sonucunda güvenlik kameraları sayesinde eşeği katleden kasap tespit edildi. 

ÖNCE İNKAR ETTİ, SONRA İTİRAF...

Güvenlik kameralarında yapılan incelemeler sonucunda eşeği katleden kişinin kimliğine ve satış yaptığı şarküteri dükkanı tespit edildi. Şarküteri dükkanının kendisinin olmadığını söyleyen şüpheli yapılan kimlik sorgulamasında kendisine ait olduğu ortaya çıktı. Baskın sonucunda dükkanda yakayı ele veren M.M.K, her ne kadar eşeği kestiğini inkar etsede çok geçmeden herşeyi itiraf etti. Savcı karşısında konuşan kasap, eşeği Eyyübiye ilçesinde bir mağarada kestiğini söyledi.

KESİLEN EŞEĞİN ETİ SATILDI MI, SATILMADI MI?

Mağarada kestiğini itiraf eden kasap M.M.K, savcı karşısında kullandığı ifadesinde yalnızca kestiğini itiraf ettiği öğrenilirken, kestiği eşeğin etini satıp satmadığını söylemedi. Bu konuda suskun kalan kasabın, kestiği eşek etini toplu bir yemekte kullandığını akıllara getiriyor. Şarküteride eşek etinin olup olmadığı yapılan incelemeler sonucunda belli olacak.

Bu ifadenin dışında konuşmayarak suskunluğunu koruyan Kasap M.M.K, savcı tarafından tutuklanmak üzere bugün mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüpheli kasap, delil yetersizliğinden tutuksuz yargılanmak serbest bırakıldığı öğrenildi.

DÜKKAN MEN EDİLDİ, ÜRÜNLER İNCELEMEYE GÖNDERİLDİ

Öte yandan, Haliliye Belediyesi tarafından süresiz hizmetten men edilen kasap dükkanında Tarım İl Müdürlüğü veterinerleri tarafından alınan numuneler incelemek üzere Diyarbakır'a gönderildi. Yapılacak incelemenin ardından nihayi karar ortaya çıkacak.

Yine şahsa ait şarküteri içerisinde 200 kilodan fazla bozulmuş sakakat ele geçirildi. Haliliye Belediyesi zabıta ekipleri halk sağlığına zararı olan tüm gıda ürünlerini buradan alarak imhasını gerçekleştirdi.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2022, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195