Title of a News Article

Söndürme çalışmaları sürüyor...

Söndürme çalışmaları sürüyor...
banner206

Mersin'in Aydıncık ilçesi Pembecik Mahallesi'nde ormanlık alanda dün başlayan yangın rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Kısa sürede tüm alana yayılan yangına çevre illerden de takviye ekipler gitti. Şanlıurfa'dan da 1 yangın söndürme aracının bölgeye gittiği öğrenildi.

Sabah saatlerinde Mersin Aydıncık ilçesine bağlı Pembecik mahallesindeki ormanlık alanda çıkan yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor. 3 uçak, 11 söndürme helikopteri, 86 arazöz, 450 personelle yangına müdahale edildiği bildirilirken, ekiplere takviye olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı bir yangın söndürme aracı ve beraberinde 3 personelin bölgeye takviye olarak gittiği öğrenildi. 

Çıkan yangının haberini alan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli de olay bölgesine intikal etti.

Bakan Pakdemirli burada yaptığı açıklamada, "Aydıncık ilçesindeki yangın kontrol altına alındı diyemeyiz. Arkadaşlarımızın çalışması devam ediyor. Yangını biraz daha kolayladık diyebiliriz. Sabaha kadar bir noktaya getireceğimizi düşünüyorum. Hatay Hassa'da çıkan yangına da müdahale ediyoruz. Şu an yol yapım çalışmaları sürüyor. 80 dönüm alan zarar görmüş görünüyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren havadan ve karadan müdahale devem edecek" dedi.

URFASTAR

Mersin'de orman yangını (5)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195