Title of a News Article

Pınarbaşı'ndan kutlama...

Pınarbaşı'ndan kutlama...
banner206
 Şanlıurfa'nın Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95'inci yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Cumhuriyetimizi tüm değerleriyle gelecek nesillere aktarmak, hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

Pınarbaşı, mesajında, tüm yokluk ve yoksulluğa rağmen kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrasında kurulan Cumhuriyet'in, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla ve genciyle kendini vatan için siper eden asil Türk milletinin bağımsızlığı olduğunu söyledi.


Cumhuriyet'in, Türk milletinin omuz omuza verip iman gücüyle mücadele ederek kazandığı özgürlüğümüzün sembolü olduğunu belirten Pınarbaşı, “Ülkemiz ve Türk milleti, Cumhuriyet'in ilanından önce olduğu gibi sonrasında da zorlu ve sıkıntılı süreçlerden geçti. 2016'da yaşanan Fethullahçı Terör Örgütünün hain darbe girişimi, Kurtuluş Savaşında şer güçlere karşı gösterilen kahramanlık örneğinde olduğu gibi yine asil Türk milleti tarafından durduruldu” dedi.


Pınarbaşı, şer güçlerin silahla yapamadıklarını günümüzde ekonomik yaptırımlarla gerçekleştirme arzularının, hayalden öteye geçemeyeceğini vurgulayarak, “Milletimizin birlik ve bütünlüğü karşısında hiçbir güç duramaz. Cumhuriyetimizi tüm değerleriyle gelecek nesillere aktarmak, ilelebet payidar kalmasını sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin ortak görevidir. Değerlerimize sahip çıkıp korumak için geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olmalıyız” şeklinde konuştu.


Pınarbaşı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sonsuza kadar yaşayacağını vurgulayarak, “Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2018, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195