Title of a News Article

Urfa Önemli Bir Panele Ev Sahipliği Yapacak

Urfa Önemli Bir Panele Ev Sahipliği Yapacak
banner206

GAP'ın Başkenti Şanlıurfa Türkiye Yüzyılında önemli bir panele ev sahipliği yapacak.

Şanlıurfa'da 'Türkiye Yüzyılında Su Tasarrufu ve Verimliliği' Paneli düzenlenecek.

Su Tasarrufu ve Verimliliği Derneği (SUTAD) tarafından organize edilen Panel 13 Kasım’da GAMTAEM Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.

Gerçekleştirilecek olan Panelin oturum başkanlığını Tarım ve Orman Bakanlığı eski bakan yardımcısı Akif Özkaldı, panelistliğini ise Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Mehmet Ali Çullu, GAPBKİ Başkanı Dr. Hasan Maral, Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yakup Karaaslan ve SUTAD Genel Başkanı Uğur Büyükhatipoğlu yapacak. 

DSÖ verilerine göre her yıl yaklaşık 829 bin kişinin, güvenli olmayan su, temizlik ve el hijyeni nedeniyle ishalden hayatını kaybettiği belirtiliyor. Ayrıca yine dünya’da yaklaşık 771 milyon kişinin suya erişimi bulunmuyor. Dünyada kullanılan tatlı suların yaklaşık %70 tarımda kullanılmakta bu oran Ülkemizde %77 civarındadır. Bu açıdan da Panelin sulamaların en yoğun yapıldığı ilimizde yapılması oldukça önemli hale gelmektedir.


Ülkemizin su sıkıntısı çeken diğer bir deyişle su stresi altındaki ülkeler arasında yer almakta,  artan nüfus, küresel iklim değişikliği, taşkınlar, orman yangınları, erozyon, sera gazı emisyonları, afetler vb. sebepler ile su krizinin her geçen gün daha da gündemde bulunmaktadır.


Panelde küresel iklim krizlerinin ve diğer doğal afetlerin Dünyada ve Ülkemizde oluşturduğu olumsuzluklar ve bu sorunların çözümüne yönelik, kendi alanlarında uzman panelistler tarafından Şanlıurfa ilimizde suya gönül verenlerle masaya yatırılacaktır.  


Şanlıurfa’ya gönül veren, ilimizde uzun yıllar çok başarılı ve önemli görevler yürüten Su Tasarrufu ve Verimliliği Derneği Genel Başkanı emekli Bürokrat hemşerimiz Uğur Büyükhatipoğlu yapılacak olan Panele tüm Şanlıurfalı hemşerilerimizi davet etti.
Panel saat 09:30-13:00 saatleri arasında   düzenlenecek.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2023, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195