Title of a News Article

Brüksel patlamasında ölü sayısı artıyor

.

Brüksel patlamasında ölü sayısı artıyor
banner206
Brüksel'de havalimanı ve metro istasyonuna teröristlerce saldırı düzenlendi. Belçika medyasına göre, saldırılarda ölü sayısı 34'e, yaralı sayısı da 170'e çıktı.

Brüksel Savcısı'nın bürosundan yapılan açıklamada Zaventem Havalimanı'ndaki saldırıyı intihar bombacısının gerçekleştirdiği belirtildi. Patlamaların ardından havalimanı hava trafiğine kapatılırken, havalimanına giden demiryolu trafiği de durduruldu.

Görgü tanıklarına göre, havalimanındaki patlama öncesinde birinin Arapça olduğu anlaşılan bir dilde bağırdı. Belçika'nın Belga Ajansı da, bu bilgiyi başka tanıklara dayanarak doğruladı. Görgü tanıklarına göre, patlamalardan önce birkaç el silah sesi de duyuldu.

Belçika Başbakanı Charles Michel "Korktuğumuz başımıza geldi" dedi ve bugünün Belçika için "karanlık bir gün" olduğunu söyledi. Vatandaşların her zamankinden daha sakin olmaları gerektiğini söyleyen Belçika Başbakanı dayanışma çağrısı yaptı: "Zor zamanlardan geçiyoruz, ancak bu zorlukları birlik olarak atlatmalıyız"

 

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, yaptığı açıklamada "terör alarm"ını en üst düzeye yükselttiklerini söyledi.

Belçika Zaventem Havalimanı’nın Twitter hesabından "havalimanına gelmeyin" çağrısı yapıldı. Brüksel ulaşım otoritesi de tüm metro sisteminin kapatıldığını açıklarken, Britanya ile anakara arasındaki demiryolunu işleten Euro Star da Brüksel'e seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

 

Brüksel’deki patlamada bir Türk yaralandı

Brüksel havalimanındaki bombalı saldırıda bir Türk ağır yaralı olarak Leuven hastanesine kaldırıldı. Belçika medyasına göre, Brüksel'deki havalimanı ve metrodaki saldırılarda ölü sayısı 34'e, yaralı sayısı ise 170'e çıktı.

Havalimanında çalışan bir Türk görevlinin DHA muhabirine verdiği bilgiye göre yaralıların arasında bir Türk bulunuyor. Havalimanındaki Türk görevli önce çalışma arkadaşından haber alamadığını ve daha sonra hastaneye kaldırıldığını öğrendiklerini ifade etti. Önce silah seslerinin duyulduğunu ardından patlamanın gerçekleştiği bilgisini veren görevli, yaralının Leuven hastanesine kaldırıldığını söyledi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de olağan üstü hal ilan edildi ve şehirdeki bütün ulaşım araçları iptal edildi. Ülkedeki ilkokullar ve ortaokullar tatil edildi. Kentte ölü sayısının yükselmesinden endişe ediliyor.

Brüksel’deki bombalı saldırıların arkasından güvenlik önlemleri en üst seviyeye yükseltildi ve olağanüstü hal ilan edildi.

Bombalı terör saldırısında havalimanında 13 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. Avrupa Parlamentosu’nun yakınındaki Maalbeek istasyonunda ise 15 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin ağır yaralandığı öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı resmi açıklamaya göre ise havalimanında 11 ölü, 81 yaralı bulunuyor. Metrodaki yetkililer ise metro istasyonunda ise 15 ölü 55 yaralı olduğu bilgisini verdi.

THY Brüksel- İstanbul seferinde havalimanında kalan yolcularda uçakta yaklaşık 2 saat bekletildiklerini patlamadan yarım saat en fazla 45 dakika olay yerinde bulunduklarını söylediler.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2016, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195