Title of a News Article

Bakan Çelik hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını dinledi

Bakan Çelik hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını dinledi
banner206

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, üreticilerin sorunlarını bizzat telefonda görüşerek dinlemeye devam ediyor. Daha önce de Twitter'dan yaptığı çağrıyla çeltik üreticileriyle telefon görüşmesi gerçekleştiren Bakan Çelik, bu sefer de hayvan üreticileriyle telefonda görüşerek sorunlarını not etti.

Gölcük'ten arayan Hakan Tan isimli bir çiftçi, 2013 yılında çiftliğindeki 103 buzağıyı hastalık nedeniyle kaybettiğini anlattı. Olayın ardından kısa bir süre sonra 141 hayvanının daha hastalık nedeniyle öldüğünü belirten Tan, yetkililerden yeterli ilgili görmediğini söyledi. 

Tan'ın şikayetini dinleyen Bakan Çelik, söz konusu olayda yöneticilerin ihmalinin tespit edilmesi durumunda gereğinin yapılması ve hesap verilmesi gerektiğini ifade etti. 

Çelik, il ve ilçedeki komu görevlilerinin sorunlar karşısında seri hareket etmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Türkiye sathında hayvan sayımı 15-20 gün içerisinde yeniden hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek. Çalışmalar yapacağız inşallah" diye konuştu. 

Bakan Çelik, Türkiye genelinde hayvan sayımının 15-20 gün içerisinde hızlı bir şekilde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Çiftçilerin sorun ve talepleri

Bakan Çelik, telefon görüşmelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çiftçilerin yem maliyetleri, hayvan kesimhanelerinin sayısının aşırı artması gibi sorunları kendisine ilettiğini, bunun yanı sıra yurt dışından özellikle İtalya'dan daha iyi bir ırk manda çeşidini getirmek istediklerini dile getirdiklerini bildirdi. 




 

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2015, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195