Title of a News Article

İlk hamle MİSİAD'dan oldu

.

İlk hamle MİSİAD'dan oldu
banner206
 Dün bir kısım temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa da bulunan T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan STK 'ların talebi sonucunda "Kentine bu denli sahip çıkan Sivil Toplum Kuruluşları çok az şehirde mevcut, sizleri tebrik ediyorum" dedi.
Dün saat 10.30'da Polis Evinde yapılan toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Kemalettin Yılmaztekin, Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, İlçe Belediye Başkanları Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri ile Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.
Yapılan açılış konuşması sonunda ilk sözü kısa adı MİSİAD olan Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği başkanı Ömer Ağ aldı. Varoluş nedenlerinin en önemlisinin Memleketin menfaatlerini her şeyin önünde tutmak olduğunu söyleyen Ömer Ağ Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan'dan iki talepte bulundu. İlki Şanlıurfa - Akçakale ve Akçakale - Ceylanpınar arası yolun uzun zamandır yapılamadığı söyledi.  Özellikle Şanlıurfa - Akçakale arası yolun bu yıl ciddi sıkıntılara yol açtığını, yolu kaplayan mucurlardan dolayı bir çok kazanın meydana geldiğini, araçlarda ciddi maddi hasar oluştuğunu ifade etti. Bir an önce Şanlıurfa - Akçakale karayolunun sıcak asfalta kavuşturulması gerektiğini söyledi. Bunu üzerine konuk bakan 2018 yılı asfalt sezonu açıldığında öncelikle bu yolun asfaltının yani sıra 17 ayrı kavşak ile çok daha iyi hizmet verir hale getirecekleri sözünü verdi. Ömer Ağ ikinci olarak Şanlıurfa'nın büyüme konusunda artık kabına sigmadığını bunun neticesinde ulaşım sorununun daha da büyüyebileceğini ifade etti. Bunun çözümü için de bir an önce Şanlıurfa'yı çevreleyen büyük bir çevre yoluna ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Mevcut Otobanda kısmi olarak bu iş için kullanılabilir diyen Ömer Ağ gişelerden sonraki otoban yolu çevre yolu statüsüne alınırsa bir çok yere ulaşım daha da kolaylaşır dedi.
Ardından söz alan Misiad Kadın Kolları Başkan Hazal Eryılmaz ise turizm yollarına dikkat çekti. Gerek Göbeklite, gerek Halfeti, gerek Takoran Vadisi ve gerekse Karacadağ kayak merkezi gibi turizm yollarının tamamının duble olması turizm için ciddi bir katkı sağlayacağını ifade etti.
Bu konunun da yatırım planına alınacağını ifade eden Sayın Arslan bu güne kadar Şanlıurfa'da yapılan yatırımlarını anlatarak Şanlıurfa'nın ne kadar kıymetli olduğunu söyledi. Kapanış konuşmaları sonrasında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Arslan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Fakıbaba ile beraberindeki heyet söz konusu olan Şanlıurfa - Akçakale yolunu yerinde görmek üzere bölgeye hareket ettiler. Sorunu görmekten ötesinin yaşandığı yolda günde onlarca aracın cami kırılırken bu defa bakanın aracının camının kırılması  olayın ehemmiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.
Yapılan temaslar sonunda her iki bakan ve beraberlerinde heyet 22.00 de Ankara'ya hareket ettiler.


Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2017, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195