Title of a News Article

MHP'li vekilden bomba açıklamalar...

MHP'li vekilden bomba açıklamalar...
banner206

2023 seçimleri için adaylık sinyali veren Milletvekili Atay, belediye başkanları ile koordineli ve iletişim halinde olduklarını belirterek Fatma Şahin’e bazı tavsiyelerde bulundu. Atay ayrıca Gaziantep’teki uyuşturucu sorununun geçmiş yıllarda görev yapan emniyet müdürlerinin bazı hatalarından kaynaklandığını dile getirirken Gaziantep’teki hayat pahalılığının da şehrin göç almasından kaynaklandığını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkan Vekili Sermet Atay, www.memohaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Taşçı’yı ziyaret etti. MHP Gaziantep İl Başkanı Cahit Çıkmaz’ın da katıldığı ziyarette MHP’li Atay, memohaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Taşçı’nın sorunlarını samimiyetle yanıtladı. Gazeteci Taşçı’ya geniş kapsamlı değerlendirmelerde bulunan Atay, Cumhur İttifakı’ndan muhalefetin çalışmalarına, ekonomik durumdan Gaziantep’in sorunlarına kadar bütün konulara değinerek gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu.

CUMHUR İTTİFAKI MİLLETİMİZİN GELECEĞİNİN TEMİNATIDIR

Cumhur İttifakı’nın kimsenin menfaati için değil, milletin menfaati için kurulan bir ittifak olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Milletvekili Sermet Atay, “Milliyetçi Hareket Partisi ne zaman devlet ve millet adına bir tıkanma yaşanmışsa elini taşın altına koymuştur. Cumhurbaşkanı seçimi tıkandığında, başörtüsü sorununda ve daha birçok önemli meselelerde MHP sorumluluk almıştır. Şu anda da iç ve dış güçlerin hükümetimize ve milletimize yönelik saldırılarını bertaraf etmek için MHP hükümetimizi desteklemektedir. Bazı büyükşehirlerde belediye seçimlerinde aday çıkarmadık. Bunu milletin bekası için yaptık. Millet İttifakı HDP’nin birtakım destekleri ile seçimleri kazandı. PKK ve KCK bağlantıları büyük bir tehlikedir. Maazallah 2023 seçimlerinde bu malum ittifakının seçimleri kazanması büyük tehlikedir. HDP karşılıksız olarak Millet İttifakı’na destek vermeyecek. Bu çok açık. HDP’nin talepleri nedir? HDP’liler mecliste anadilde eğitim diyor. Masum gibi bir talep görünüyor ama çok tehlikeli. Fırat’ın ötesinde küçük bir Kürdistan kurmak istiyorlar. Özerk yönetim talepleri var. Bu bölünmek demek ve bunlar çok tehlikeli projelerdir. Güçlendirilmiş parlamenter sistem gibi bir şey uydurdular. Hükümeti sağlayacak çoğunluk bulunmazsa koalisyon çalışmalarında devletin aylarca hükümetsiz kaldığını biliyoruz. Bir problem çıkarsa hükümet yıkılır ve devlet yönetimi yine sekteye uğrar. Cumhurbaşkanlığı sistemi bunun önüne geçmiştir. Daha önce Özel ve Demirel de partili bir Cumhurbaşkanı idi. Şimdi de Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin bir ferdidir. Bunu sorun yapanlar bulanık suda balık avlamak istiyorlar. Birbiri ile alakası olmayan 6 parti bir araya geliyor. AK Parti’yi kötülüyorlar ama AK Parti’den başbakanlık ve hazine bakanlığı yapan iki isim bugün AK Parti’nin karşısına duruyor. ABD ve FETÖ bu ittifakı Türkiye’nin başına getirmek istiyor. Şimdi Cumhur İttifakı’nın ekonomiden vurmaya çalışıyorlar. Türk milletinin bunlara karşı uyanık olması gerekiyor” diye konuştu.

ŞAHİN O BAŞKANI GÖREVDEN ALMALIYDI

MHP’nin önde gelen siyasilerinden olan Atay, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 1 ay önce şehre adeta esareti yaşatan kar yağışında sınıfta kaldığını dile getirdi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin temsilcileri olarak Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile çok uyumlu çalıştıklarını vurgulayan Atay, Şahin’in kendisine yapılan eleştirileri dikkate aldığını söyledi. Şahin’in eleştirileri dinleyerek özeleştiri yaptığını paylaşan Atay, “Gaziantep’e son 50 yılın en büyük karı yağdı. Karda iyi bir sınav verilmedi. Vatandaş gerçekten zor durumda kaldı. Bütün oklar Fatma Şahin’e yöneldi. Fakat bunu hepimiz biliyoruz ki kar ile mücadele edecek olan Fen İşleri Daire Başkanı’dır. Büyükşehir Belediyesi’nin Fen İşleri Daire Başkanı meteorolojik verilere göre gerekli tüm önlemleri alıp vatandaşın düzgün bir şekilde evine gitmesini sağlamalıydı. Araçları makine parkına çekip parkta ‘Karla mücadeleye hazırız’ diye tweet atıp arkasından da vatandaş yolda kaldığında mahcup olmak iyi değil. Bence Fen İşleri Daire Başkanı’nı bir an önce istifa etmesi gerekirdi. Ya da Fatma Şahin bu ilgiliyi görevden almalıydı. Ben bunu beklerdim. Bunun bir sorumluluğu olmalıydı” ifadelerinde bulundu.

MİLLET İTTİFAKI BENZİN KUYUSU MU KAZACAK?

Enflasyondaki artışın iki sebebinin bulunduğunu belirten Milletvekili Sermet Atay, “Enflasyonun birinci sebebi artan küresel fiyatlar, ikinci sebebi de gözü doymayan esnaftır. Artan maliyetleri kapatmak için kar marjını arttıran esnaflara fırsatçılık yapıyor. Ekonomi gerçekten birtakım zafiyetler yaşıyor. Akaryakıt, doğalgaz ve gıda ürünlerine gelen zamlar bunun en büyük göstergesi. Bu bir gerçek ama insanlar bir baksınlar dünyada ne olmuş. Amerika, İngiltere, Almanya kaç liradan benzin alıyor. Bunu bir göz önüne alsınlar. Devlet doğalgazı aldığı fiyata verse bakın o zaman ne olur. Yüzde 50’ye yakın sübvanse var. Doğalgaz fiyatı geçen seneden bu yana 3 katı artmış. Eğer devlet aldığı fiyata satsa akaryakıtı vatandaş için daha kötü olur. Hükümetin yaptığı asgari ücret zammı şimdiye kadar yapılan en yüksek zamdır. Devletimiz elinden geleni yapıyor. Millet ittifakı geldiğinde benzin kuyusu mu kazacak? Hayır, onlarda dışarıdan alacaklar. Değişen bir şey olmayacak. Siz bunu nasıl ucuzlatacaksınız. Öyle bir algı yaratıyorlar ki sanki devlet aldığı fiyatın iki katına çıkıyor. Millet ittifakı siyaseti algı operasyonuyla yapıyor. Devlet, millet ve bayrak birliği için kurulan Cumhur İttifakı’nın ekonomi üzerinden eleştirilmesi doğru değil” dedi.

BU NE VİCDANSIZLIK?

Gaziantep’in en büyük sorununun göç olduğunu aktaran Atay, Gaziantep’teki hayat pahalılığının göç almasından kaynaklandığını aktardı. Kendilerine en çok hayat pahalılığı noktasında şikayet geldiğini paylaşan Atay, şöyle devam etti: “Gaziantep Anadolu şehri olmaktan çıkıp metropol oldu. Gastronomi şehri diyoruz ama en pahalı gastronomi bizde. Türkiye’de pahalılıkta bir numarayız. Bizim en büyük reklam yüzümüz baklavadır. Baklavanın kilosu 250-300 liraya dayandı. Maliyetini hesapladığımızda bunun yarsını geçmiyor. Esnaf biraz daha az kazanıp herkes daha çok yese bu daha iyi oluyor. Maliyet arttığında kar marjı da artıyor. Halde 2 lira olan bir ürün markete geldiğinde 8 lira oluyor. Nasıl 4 katına çıkıyor. İnsanların gözü doymuyor. Bunun adı vicdansızlıktır. Enflasyon yüzde 40 arttı ama ürünlere yüzde 300 zam geldi. Bir beyran 15 liradan 40 liraya kadar çıktı. Bir şiş kebap 15 liradan 40 liraya çıktı. 15’e mal ettin 30’a sat, neden 40 lira? Belediyeler fahiş fiyata satanlara ceza kesmeli. Enflasyonun bir sebebi küresel fiyatlar bir nedeni de gözü doymayan esnaftır.”

OSB’DE PROVOKASYON VAR

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) son dönemlerde artan iş bırakma eylemlerine de değinen Milletvekili Atay, Gaziantep OSB’nin Türkiye’de asgari ücretin üzerinde ücret veren tek OSB bölgesi olduğunu belirterek, “Ben geçen hafta OSB’de gezdim. 5 bin 500 lira – 6 bin lira üzerinde ücret veriliyor. Asgari ücretin bin 500 lira üzerinde maaş verilen bir fabrikanın önünde eylem yapılıyorsa orada kötü niyet aramak gerekiyor. Burada bir provokasyon var. Burada yasadışı sol örgütlerin eli ve parmağı var. İç İşleri Bakanımız geldiğinde bu konu görüşüldü. Gaziantep Emniyet Müdürüne bu konuda talimat verildi. Provokasyon yapan işçileri kışkırtan yasadışı eylem yaptıran kim varsa devlet yakasına yapışacaktır. 5 bin 750 lira yetmez deyip fabrikanın önüne çıkıp işvereni tehdit ediyorsa burada provokasyon vardır” şeklinde konuştu.

HELİKOPTER UÇURARAK UYUŞTURUCU MÜCADELESİ VERİLMEZ

Gaziantep’te uyuşturucu kullanımının emniyetin yetersiz çalışmasından dolayı arttığını vurgulayan Atay, bu konuda kentin yaşadığı sorunun geçmiş yıllardaki emniyet müdürlerinin basiretsiz yönetiminden kaynaklandığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Gaziantep’te yaptığı güvenlik toplantısında uyuşturucu sorununun konuşulduğunu aktaran Atay, “Uyuşturucuyla mücadelede Gaziantep geride kalmıştır. Gaziantep emniyetinde özellikle 2010 yılıyla 2020 yılları arasında görev yapan emniyet müdürleri bu konuda sınıfta kaldı. Yeni gelen emniyet müdürüyle uyuşturucuyla mücadelede çok büyük ivme kazanıldı. Yani havada helikopter uçurarak uyuşturucuyla mücadele edemezsin. Sokağa inmek gerekiyor. Ama şov olsun diye polis helikopterleri havada uçuruldu. Sen torbacıya malı vereni yakalayacaksın. Yani bataklığı kurutmak gerekiyor. Ara sokaklarda kapının önünde uyuşturucu satılıyorsa burada bir aksaklık vardır. Polis göz boyamak yerine sokağa inmelidir. Yeni müdürümüz Mustafa Emre Başbuğ ile Gaziantep’te polis sokağa inmiştir. Burada vatandaşta polise destek vermelidir. Gençleri zehirleyenleri polise bildirmek gerekiyor. Burada 11 ay görev yapan emniyet müdürü var. Zaten 11 ayda şehir tanınıyor. 11 ayda emniyet müdürü gönderilir mi? Siyasilere çağrımdır. Emniyete ve adliyeye siyaset müdahale etmemeli. Her şahsi meselede emniyet müdürü gönderilirse böyle sorunlar yaşanır” diye konuştu.

BAHÇELİ VE TEŞKİLAT NE DERSE O OLUR

2023 seçimlerinde aday olup olmayacağıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Milletvekili Atay, bu konuda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin belirleyici isim olduğunu vurgulayarak “Genel Başkanımız uygun bulursa ve teşkilatlarımız da benim yeniden milletvekili adayı olmamı isterse Gaziantep için bir dönem daha faydalı işler yapmak adına milletvekili adayı olmak isterim. Burada vatandaş ve genel merkez ne isterse o olur. Bu bir bayrak yarışıdır. Biz yeri geldiğinde bu bayrağı gençlere devrederiz. Milletvekilliğinde ilk dönem kalfalık olarak geçiyor. İkinci dönemde daha faydalı olunuyor. Ankara bürokrasisini öğrenmek zaten 2-3 sene sürüyor. Ancak benim şiarım gençlerin önünü açmaktır. Koltuğa yapışmamak gerekiyor. Gaziantep’i Ankara’da temsil edebilecek gençlerin önünü açmalıyız. Onların kafasına vurup ezmek yerine onlara yol vermeliyiz. Sivri siyasilerin başı önceden ezmeye çalışılır, ancak bende öyle bir niyet asla olmaz. Arkadaşlara yol açma taraftarıyız. Gaziantep Ankara’da iyi bir şekilde temsil edilmeli. MHP kurulduğu günden bugüne Gaziantep’te hep temsil edilmiştir” ifadelerinde bulundu. Babahaber.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195