Title of a News Article

Urfalı Gençler, Ecdadın İzinde

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, 'Şanlıurfa'dan Şanlı Çanakkale'ye: Ecdadın İzinde" Projesinin 17'ci kafilesine eşlik etti.

Urfalı Gençler, Ecdadın İzinde
banner206

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin mali katkıları ile düzenlenen 'Şanlıurfa'dan Şanlı Çanakkale'ye: Ecdadın İzinde" Projesinin 17'nci kafilesi uğurlandı. Urfalı gençlerin 'Güngör Baba'sı Vali Güngör Azim Tuna'nın da katıldığı gezide gençler, Çanakkale'nin atmosferini yerinde görme imkanı bulacak.  

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna'nın himayelerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haliliye, Karaköprü ve Eyyübiye Belediyesinin mali katkıları ile düzenlenen 'Şanlıurfa'dan Şanlı Çanakkale'ye: Ecdadın İzinde' projesi devam ediyor. Toplamda 5 bin örgün eğitim gören öğrenciyi kapsayan projenin 17'nci kafilesi de Çanakkale'ye uğurlandı.

Gençlere gezilerinde Vali Güngör Azim Tuna ile birlikte AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Harran Belediye Başkanı Mehmet Yavuz, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık , Başsavcı Uğurhan Kuş, Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı, ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, ŞUTB Başkanı Mehmet Kaya, Muhtarlar, STK ve gazeteciler de eşlik etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin de Çanakkale'de eşlik ettiği geziye 100 öğrenci katıldı.

  

ÖĞRENCİLERE 'GÜNGÖR BABA'DAN TAVSİYELER

Çanakkale gezisinde gençlerle bol bol sohbet etme imkanı bulan Vali Güngör Azim Tuna, gençlerin Çanakkale ruhunu bizzat hissetmelerini istedi. Çanakkale'nin dünyada eşi benzeri bulunmayan bir kahramanlığa ev sahipliği yaptığını sözlerine ekleyen Vali Tuna, "Urfalı gençlerimiz ecdadını bilmeli, tanımalı. Çanakkale destanının nasıl bir maneviyatla, nasıl bir kahramanlıkla ortaya çıktığını görmeli. Bizler en büyük yatırımı her zaman çocuklarımıza yapmalıyız. İyi temeller üzerinde gelişen bir gençlikle ve ecdadını tanıyan, bilen bir nesille Türkiye'mizin önü daha da aydınlık olacaktır' dedi.

 

URFALI GENÇLER, ECDADI YERİNDE HİSSEDECEK

Şanlıurfa'dan havayolu gidecek olan kafile burada Şehitlik Abidesi, Seddülbahir, Kocaseyit, Mecidiye Tabyası, Nusret Mayın Gemisi ve Aynalı Çarşı'ya götürülecek ve burada tarih anlamında bilgi sahibi olacak. Gece saatlerinde gezisini tamamlayacak gençler yine havayolu ile Şanlıurfa'da dönecek.






Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2016, 09:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakan kaya
Hakan kaya - 8 yıl Önce

Başka bişey kalmadi sanki herşey güllük gülistanlık onca insan gitmiş hayret bişey

stk
stk - 8 yıl Önce

Gençlik demişsniz malesef hepsi yaşlı kişiler ve gençlık yapılanmaları , stklar neden çağrılmamış.

SIRADAKİ HABER

banner195