Title of a News Article

27 Kişi adliyeye sevk edildi...

.

27 Kişi adliyeye sevk edildi...
banner206
 Adana merkezli Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu 12 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ-PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan aralarında doktor, avukat ve tanınmış iş adamlarının da bulunduğu 30 kişiden 27'si adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'ye finansman sağladığı ve örgüt üyesi olduğu öne sürülen aralarında tanınmış iş adamları, doktor ve avukatların da bulunduğu 48 kişiye 25 Nisan 2016 günü yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol uygulaması getirilmişti. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütüne finansman sağlamak, terör örgütüne üye olmak iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tespit edilen isimlerin yurt dışına kaçma ve delilleri karartma yapabileceği ihtimali üzerine Adana merkezli İstanbul, Ankara, Mersin, Diyarbakır, Şırnak, Çorum, Batman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Mardin ve Kayseri'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

12 ilde 500 polisle şafak vakti harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri 66 adrese eş zamanlı düzenledikleri operasyonda aralarında ünlü iş adamları Ali K., Yağmur A., Ağır A. Dr. Yasin T. ve avukatların da bulunduğu 30 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılardan 3'ü ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Hakkı P., Hüseyin K., Ali K., Yağmur A., Ali Kazım B., Mustafa D., Seyfettin A., Zekeriya K., Tahir A., Aykut Fatih D., Bayram Ali S., İbrahim Orhan G., Metin T., Yasin T., Bekir K., Mikail A., Emine S., Ahmet Ö., Mesut Y., Kemal A., Ahmet I., Ali Ö., Ahmet T., Halil O., Yusuf E, Rüştü B. ve İlhami B. ise sağlık kontrollerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Polis ekiplerinin diğer şüphelileri yakalamak için başlattığı çalışma sürüyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2016, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195