Title of a News Article

"450 Milyon TL hibe edilecek"

.

"450 Milyon TL hibe edilecek"
banner206
Eskişehir'de tarım ve hayvancılık ile ilgili bir toplantıya katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ayni olarak 450 milyon liralık bir kaynağın hibe edileceğini söyledi.



Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir'e gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Mahmudiye ilçesinde bulunan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde (TİGEM) Eskişehir Valiliği'nin organize ettiği toplantıya katıldı. Toplantı öncesi Bakan Çelik'i; Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, AK Parti Eskişehir İl Başkanı M. Dündar Ünlü, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan ve ilgililer karşıladı. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı sonrası Bakan Çelik açıklamalarda bulundu. Toplantıda yapılan çalışmalar hakkında sunumların izlendiğini kaydeden Bakan Çelik, "Öne çıkan iki proje var. İki projenin realize edilmesi ile ilgili talepler üzerinde değerlendirmeler yaptık. Güzel ve verimli bir toplantı oldu. Biri, damızlık teke ve koç istasyonu ile ilgili Sivrihisar bölgesinde bir istasyon olması ve biliyorsunuz Anadolu açısından özellikle bu bölge açısından benzeri ırklarla ilgili, ırkın ıslahı noktasında güzel bir istasyon olacak. Buna da tam destek vereceğimizi tüm arkadaşlara ilettik. Kısa bir sürede bu projenin gerçekleştirilmesi noktasında çalışma içinde olacağımızı ifade ettik. İkincisi, et entegre tesisleri, Çifteler'de inşa etmeyi düşündüğümüz tahsisi de yapılmış bir tesisle ilgili de görüşme yaptık" dedi.



"ESKİŞEHİR ÖNEMLİ BİR İL"



Hayvansal ve bitkisel üretim açısından Eskişehir'in önemli bir il olduğunu belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, projelerin çok önemli olduğunu aktardı. Projelerde emeği geçenlere teşekkür eden Bakan Faruk Çelik,"Biliyorsunuz hayvansal ve bitkisel üretim açısından Eskişehir önemli bir ilimiz. İstasyon olması açısından da son derece önemli. Mevcut hayvan varlığının ve hayvan ürünlerinin burada işlenmesi ve üreticilerimizin mağduriyetlerinin ve işletme kayıplarının önlenmesi konusunda bu proje de oldukça önemli. İnşallah Eskişehirimiz ve Eskişehir'deki üreticilerimiz bu iki güzel imkana kavuşarak, daha da çok hayvansal gelişimi ve bitkisel üretimi geliştirme konusunda bunlar moral ve motivasyon olur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.



"KAYNAĞI AYNİ OLARAK VERECEK"



Bayrama kadar kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projeleri için 30 bin lira hibe müjdesinin olup olmadığı sorulan Bakan Çelik, ayni bir hibenin verileceğini dile getirdi. Hükümet programında 450 milyon liralık bir kaynağın olduğundan söz eden Bakan Çelik,"Biliyorsunuz biz maddi bir hibe değil, ayni bir hibe vereceğimizi söyledik. Yani hükümet programında 450 milyon liralık bir kaynak var. Bu kaynağı ayni olarak vereceğiz. Şu anda TİGEM öncülüğünde tespit edilen ırkın yani bizim coğrafya bölgemizde uygun olan ırkın, damızlık ırkın buraya getirilişi ile ilgili altyapı çalışmaları tamamlandı. Ziraat Bankası ile de irtibattayız. Onlar da kredi imkanlarını şu anda kamuoyu ile paylaşıyorlar. Böylece, çok sayıda hayvancılık yapmak isteyen vatandaşımızın, hayvan alarak geçimini sağlanması konusunda gerekli altyapı çalışmalarını tamamladık. Bayramdan önce de, bayramdan sonra da olur ama ne kadar erken olursa, bizim için tabi ki bu hayvanlar netice itibariyle dışarıdan geleceği için biraz zaman alabilir. İnşallah kısa süre içerisinde proje başlar"ifadelerine yer verdi.



"BUĞDAY VE ARPA FİYATLARI ŞU ANDA İYİ"



Bir basın mensubu ise, Toprak Bayramı sırasında hububat alım fiyatları ile ilgili olarak Bakan Çelik'in "Bir iki gün içerisinde açıklayacağız"sözlerini hatırlattı. Bakan Çelik o bir iki günün geçmediğini dile getirerek, şöyle konuştu:



"O bir iki gün daha geçmedi. Buğday fiyatları şu anda iyi. Arpa fiyatları da iyi. Takip ediyoruz. Yeri zamanı gelince bu konuyla ilgili açıklamaları yapacağız. Takip de edeceğiz."

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2016, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195