Title of a News Article

Abdurrahman dede restore ediliyor

Kent merkezi ve ilçelerde sürdürülen restore çalışmaları kapsamında tarihi tekrar gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi,  Eyyübiye ilçesinde yer alan Abdurrahman Dede Camii ve Türbesinde restorasyon çalışmalarına başladı.

Kale Eteği, Kızılkoyun projelerinin yanı sıra tarihi bölgelerdeve hanlarda yaptığı restore uygulamaları ile Şanlıurfa'yı turizmde hak ettiği yere ulaştırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların takdirini topluyor. Abdurrahman Dede Camii ve türbesinde restore çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi,  Röleve, restitüsyon ve çevre düzenleme projelerinin de hazırlandığı Aburrahman Dede Camiindeki çalışmalar titizlikle yürütülürken, yapı dokusuna uygun bir şekilde tekrar hizmete sunacak. Yaşanan yoğun ziyaretçi akımı nedeniyle Ramazan ayı içerisinde çalışmaların ertelendiği Abdurrahman Dede Camii ve Türbesinde restore uygulaması Ramazan ayından sonra kaldığı yerden devam edecek.

 

ABDURRAHMAN DEDE CAMİ VE TÜRBESİ

Cami ve türbe adını makamından alan eski Havaalanı civarındaki Abdurrahman Dede Mahalesi'nde yer alıyor. Yapının kesin tarihi net olarak bilinmiyor. Abdurrahman İbnAvf'ın 580 yılında doğduğuna ve 653 yılında vefat ettiğine inanılıyor. Abdurrahman İbnAvf, İslam’ı kabul eden ilk sekiz kişi arasında bulunuyor. İsmi kendisine Hz. Muhammed (SAV) tarafından verilmiştir.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2016, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195