Title of a News Article

Ak Parti’den ilk açıklama…

.

Ak Parti’den ilk açıklama…
banner206
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Danıştay'a verdiği "Andımız" temyiz dilekçesindeki ifadelerin AK Parti’nin görüşünü yansıtmadığını söyledi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Danıştay’a verdiği “Öğrenci Andı” temyiz dilekçesine değinen Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin eleştirdiği bölümün AK Parti’nin görüşünü yansıtmadığını söyledi.

Çelik, “Sayın bakanımızın başkanlığında oluşturulan görüşe aykırı olarak bu konu ile ilgili avukatların kendi tasarrufları ile koyduğu bir bölümdür orası. Kontrol etmesi gereken bürokratlar da hiçbir şekilde kontrol etmiyor. Netice olarak bu avukatlarla ilişik kesilmiştir, bu bürokratlar da görevden alınmıştır.” dedi.

 

"AVRUPA ORDUSU BÜYÜK BİR AYRIŞMADIR"

Avrupa Ordusu tartışmalarına da değinen Çelik, bu konunun bundan sonra çok tartışılacağını söyledi. Bunun çok büyük bir ayrışma olduğunu ifade eden Çelik şunları söyledi:

 “Beş yıl, üç yıl evvel düşünülemeyecek bir şeydir. Açık bir şekilde 'Transatlantik İttifak'ta bir çatlak ortaya çıktığını gösteriyor. İster NATO ister Avrupa Ordusu olsun, Balkanların güvenliği, Ortadoğu bölgesi, Kafkas bölgesi birlikte düşünüldüğünde Avrupa'nın güvenliğinin Türkiye olmadan sağlanması mümkün değil. Türkiye'nin içinde yer almadığı bir güvenlik konseptinin hayata geçmesi mümkün değil.”

 

HAKKARİ ÜS BÖLGESİNDEKİ PATLAMA

Sözcü Çelik, Hakkari üs bölgesindeki patlama ile ilgili raporun tamamlanmak üzere olduğunu, Milli Savunma Bakanının bugün ya da yarın açıklanacağını söylediğini ifade etti.

 

“HASTA ZİYARETİNİN İDEOLOJİSİ VE SİYASETİ OLMAZ”

Diyanet İşleri Başkanı'nın Kadir Mısıroğlu'nu ziyaretiyle ilgili konuşan Çelik, “Hasta ziyaretinin ideolojisi ve siyaseti olmaz. Tartışmaları doğru bulmuyoruz. Diyanet İşleri Başkanımız Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz tarafından takdir edilen gayretli, başarılı bir ilim adamıdır.” dedi.

 

"ÜST DÜZEY EMRİ KİM VERMİŞTİR?"

Kaşıkçı cinayeti ile ilgili Çelik, “Bu, üst düzey bir emir vermeden gerçekleştirilemez. Tüm dünyanın aradığı cevap budur; üst düzey emri kim vermiştir? Katiller belli, gelin yargılamayı Türkiye'de yapalım.” dedi.

Çelik, Fransa Dışişleri Bakanı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki ifadelerini açık ve net bir şekilde kınadıklarını söyledi.

 

LİBYA KONFERANSI

Türkiye'nin Libya Konferansı'ndan çekilmesini değerlendiren Çelik, "Heyetimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni doğru, güçlü bir şekilde temsil ederek bu muameleyi kabul etmeyeceğini söyleyerek, Cumhurbaşkanımızla da istişare halinde bu konferanstan çekilmiştir.Türkiye'nin olmadığı bir masada Libya'yla ilgili, tüm Libya'yı kucaklayacak bir siyasi çözüme ulaşılması mümkün değildir." dedi.

 

"CUMHUR İTTİFAKI YOLUNA DEVAM ETMEKTEDİR"

Çelik, "Cumhur İttifakı ayaktadır, Cumhur İttifakı yoluna devam etmektedir. Diğer partilerin çeşitli konulardaki arayışlarını da izliyoruz." dedi.

 

“CHP’NİN YAZILIM GÜNCELLEMESİNE İHTİYACI VAR”

CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın ‘Türkçe ezan’ açıklamasının ardından disiplin kuruluna sevk edilmesini değerlendiren Çelik, “Ezanımıza karşı bu saygısızlığı yapan kişinin disiplin kuruluna sevk edilmesi iyidir ama CHP'nin bunun ötesinde daha geniş bir yazılım güncellemesine ihtiyacı var.” diye konuştu.

Kaynak: TRT Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2018, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195