Title of a News Article

Altın kalpli kaymakam!

.

Altın kalpli kaymakam!
banner206

Bandırma Kaymakamı Birecik eski Kaymakamı Tuncay Sonel, ilçedeki 486 yetim ve öksüz çocuğa mektup yazdı, ‘Annen veya baban hayatta olsa ne isterdin?’ diye sordu. Mont, genç odası, bilgisayar, yavru köpek, hepsini teslim etti.

Balıkesir’in Bandırma İlçesi Kaymakamı Tuncay Sonel, ilçedeki 486 öksüz ve yetim çocuğa, “Annen veya baban hayatta olsaydı istediğin şey ne olurdu?” sorusunu  içeren birer mektup yazarak ne istediklerini sordu ve gelen taleplerin hepsini yerine getirdi.

Sonel, ilk olarak 2005’te Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde hayata geçirdiği çalışmada öksüz ve yetim çocukları belirlediklerini, bunların sorunlarıyla ilgilendiklerini, dileklerini  yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Bandırma’da olmasına rağmen halen o çocukların bir bölümüyle ilgilendiğini dile getiren Sonel, kendisinin bu anlamda bin 639 çocuğu bulunduğunu anlattı.

 

Pembe bilgisayar, köpek

Kaymakam Sonel, Bandırma genelinde de 486 öksüz ve yetim çocuk tespit ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

Bu çocukların hepsine birer mektup gönderdik. Kendilerine, ‘Eğer annen veya baban hayatta olsaydı, özlemini çektiğin ve almalarını istediğin şey ne olurdu?’ sorusunu yönelttik ve onların isteklerini öğrendik. Hayırseverlerle iletişime geçerek, çocukların isteklerine yerine getirmeye çalıştık. Bize gönderilen mektupları bizzat okudum. Her biri duygu yüklüydü. ‘Sevgili Kaymakamım, Kaymakam baba, Kaymakam amca’ diye başlayan mektuplarda beklentilerini sıralayan çocukların, bilgisayar, genç odası, pembe diz üstü bilgisayar, cep telefonu, yavru köpek, paten gibi farklı istekleri oldu. Bazı çocuklar, ‘bayramlık almaya annemle gitmek isterdim’ dedi. ‘Babam ile pastaneye oradan da sinemaya gitmek isterdim’ diyenler oldu.”

 

Almasanız da olur..

Bazı mektupları okurken çok duygulandığını vurgulayan Sonel, “Bir çocuğumuz, ‘Kaymakam amca bir çift mont ve bot ihtiyacım var bütçenizi bilmiyorum ama alsanız da almasanız da canınız sağolsun’ şeklinde mektup göndermiş. Başka biri, ‘Babam hayatta olsaydı ona sarılıp onu koklamak isterdim ama olsun mektubunuz beni çok mutlu etti’ dedi” ifadesini kullandı.

Hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan hediye paketlerinin, ilçe müftüsü, emniyet müdürü, jandarma komutanı, sağlık ekibi ile beraber çocukların evlerine götürüldüğünü anlatan Sonel, “Bu duygularla mektup yazan ve karşılarında bir anda bizleri gören çocukların evlerinde bazen hüzün dolu bazen neşeli anlar yaşandı. Ama isteklerini kavuşan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi” dedi.

 

‘Onların gülmesi önemli’

Genç odası isteyen çocuğa sürpriz yaptıklarını ifade eden Kaymakam Sonel, şunları kaydetti: Okuldan geldiğinde ve odasının kapısını açtığında yaşadığı mutluluğu tarif etmek imkansızdı.Yavru köpek alınan çocuk şimdi çok mutlu. Yol yaparız, bina da yaparız ama siz eğer en uzak köy ya da mahalledeki yetim ve öksüzü unutursanız ona sahip çıkmazsanız yaptığınız diğer işlerin hiçbir önemi yoktur. Devletimizin şefkatini, sıcaklığını şehit ailelerimize, gazilerimize, yetim ve öksüz çocuklarımıza, engeli olan vatandaşlarımıza, yaşlılarımıza göstermeliyiz. Onların tebessümü ve duası bizler için çok önemli.”

Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, 486 öksüz ve yetim çocuğa yazdığı mektupların yanıtlarını tek tek okudu. Hediyeleri de bizzat götürüp verdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195