Title of a News Article

Artık bu manzarayı görün!

.

Artık bu manzarayı görün!
banner206

Şanlıurfa’da kent merkezinden geçen dereler pislikten geçilmiyor. Kötü koku ve hastalıklara neden olan derelerin ne zaman temizleneceği merak ediliyor. Konuşunca mangalda kül bırakmayan yetkililerden, pislik içinde olan derelerin temizlenmesi için ellerini taşın altına koymaları isteniyor.

 

UĞUR BUDAK

Kent merkezinde geçen dereler deyim yerindeyse pislik yuvasına döndü. Bu derelerden birisi de Haliliye İlçesine bağlı Sırrın Mahallesi’nde bulunuyor. Mahalle içerisinde geçen dereden resmen pislik akıyor. Atılan çöpler ve oluşan yosunlar nedeniyle dere kötü kokuya hem de hastalıklara neden oluyor. Yaz sıcaklarının gelmesi ile birlikte sinekten de geçilmeyen Sırrın Mahallesindeki derenin temizlenmemesi tepkilere yol açıyor.  

 

Hastalık bulaşıyor

Sırrın Mahallesinde parklarda oturan vatandaşlar ve oyun parkında oynayan çocuklar, derenin pislik içinde olmasından dolayı hastalıklarla karşı karşıya kalıyor, bazı çocukların sıtma hastalığına yakalandığı belirtiliyor.  

Sırrın Mahallesinde oturan vatandaşlar, pislik içinde olan derenin Urfa’ya yakışmadığını dile getirerek, “Mahallemizde kötü kokulardan ve sineklerden oturamaz duruma geldik, çocuklarımıza hastalıklar bulaşıyor. Yetkililerden derenin en kısa sürede temizlenmesini istiyoruz.   Mahalle sakinleri olarak çok mağdur bir durumdayız. Yetkililerin sesimizi duymalarını ve biran önce harekete geçip dereyi temizlemek için çalışma başlatmalarını bekliyoruz” dediler.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195