Title of a News Article

AVM'ler için flaş karar...

.

 Alışveriş merkezleri (AVM) otoparkları girişlerine "plaka tanıma sistemi" kurulması yasal zorunluluk haline geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, düzenlemelerine devam ediyor. Bakanlık son olarak alışveriş merkezlerinde bulunan otoparklarla ilgili bir düzenleme yapma kararı aldı. Dün Resmi Gazete’de yer alan karara göre, artık alışveriş merkezlerinin otoparklarında plaka tanıma sistemi zorunlu hale geliyor.

 

KARAR RESMİ GAZETE DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı "Alışveriş merkezleri hakkındaki yönetmelik" değiştirildi. Yapılan değişiklik ile tebliğe, "Alışveriş merkezlerinde araçla giriş çıkış yapılan açık ve kapalı otopark gibi kontrollü alanların giriş ve çıkışlarına alışveriş merkezi yönetimi tarafından plaka tanıma sistemi kurulması ve işletilmesi sağlanır. Bu sistemden elde edilen veriler kolluk birimleri ile anlık olarak paylaşılır" maddesi eklendi. Tebliğe ayrıca, "İçişleri Bakanlığınca kamu güvenliği açısından gerekli görülen alışveriş merkezlerinde, araçla giriş çıkış yapılan açık ve kapalı otopark gibi kontrollü alanların girişlerine alışveriş merkezi yönetimi tarafından araç altı görüntüleme sistemi kurulması ve işletilmesi sağlanır" hükmü de eklendi. Buna göre, "kurulacak sistemlere ilişkin teknik özellikler ve veri paylaşımına ilişkin hususlar ile bu sistemlerin işletilmesine ilişkin diğer hususlar" İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek.

 

 

ELDE EDİLEN BİLGİLER KOLLUK BİRİMLERİYLE PAYLAŞILACAK

AVM'lerde araçla giriş çıkış yapılan açık ve kapalı otopark gibi kontrollü alanların giriş ve çıkışlarına alışveriş merkezi yönetimi tarafından plaka tanıma sistemi kurulması ve işletilmesi sağlanacak. Bu sistemden elde edilen veriler kolluk birimleri ile anlık olarak paylaşılacak. İçişleri Bakanlığınca kamu güvenliği açısından gerekli görülmesi halinde de araçla giriş çıkış yapılan açık ve kapalı otopark gibi kontrollü alanların girişlerine AVM yönetimi tarafından araç altı görüntüleme sistemi kurulup işletilecek. Söz konusu sistemlere ilişkin teknik özellikler ve veri paylaşımına ilişkin hususlar ile bu sistemlerin işletilmesine ilişkin diğer hususlar İçişleri Bakanlığınca belirlenecek.

 

GÜVENLİK AÇISINDAN ÖNEMLİ…

Şanlıurfa’da da şu an aktif olarak bulunan iki tane alışveriş merkezi bulunuyor. Bunun yanında yeni bir alışveriş merkezi de yapılıyor. Yeni yönetmelik gereği bu alışveriş merkezlerinde bulunan otoparklarda da bu sistem kurulacak ve araç giriş çıkışları takip altına alınacak. Bu sistemden elde edilen veriler kolluk birimleri ile anlık olarak paylaşılacak. Özellikle son zamanlarda terör örgütlerinin ve terör olaylarının vatandaşların yoğun olduğu alanlarda yapılması de bakanlığı harekete geçirdi. Bu sistem sayesinde olası bir terör saldırısı önceden tespit edilmiş olacak.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2017, 09:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
URFALI
URFALI - 7 yıl Önce

BÖYLE BİR ŞEYİN YAPILMASI GERÇEKTEN ÇOK MANTIKLI BİŞEYDİR EN AZINDAN ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ DAHA GÜVENLİ OLCAKTIR..

SIRADAKİ HABER

banner195