Title of a News Article

Başbakan Yıldırım mesaj yayınladı

.

Başbakan Yıldırım mesaj yayınladı
banner206
 Başbakan Binali Yıldırım, dün Diyarbakır-Şanlıurfa yolunda bir minibüsün devrilmesi ve Hatay'dan gezi için Osmaniye'ye gelen 5 Temmuz İlköğretim Okulu öğrenci ve velilerini taşıyan midibüsün dönüş yolunda kaza yapması sonucu hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Başbakan Binali Yıldırım, yayımladığı taziye mesajında, dün Diyarbakır-Şanlıurfa yolunda bir minibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 3'ü çocuk 6 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 4 vatandaşın yaralandığını belirterek, "Ayrıca Hatay'dan gezi için Osmaniye'ye gelen 5 Temmuz İlköğretim okulu öğrencilerimiz ve velilerini taşıyan bir midibüsün dönüş yolunda kaza yapması neticesinde de maalesef 6'sı ortaöğretim öğrencisi yavrumuz olmak üzere 14 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 26 vatandaşımız da çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Her iki olayda da hayatını kaybeden kardeşlerime Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyor, vatandaşlarımızın acısını paylaşıyorum.

Böylesi hadiselerin bir daha tekerrür etmemesi en büyük temennimizdir. Her iki olayla ilgili soruşturmalar başlatılmış, Sağlık Bakanımız arama kurtarma faaliyetlerini yerinde incelemek üzere derhal Osmaniye'ye gitmiştir" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, mesajında şunları kaydetti: "2003 yılından bu yana gerek kara ulaştırması alanındaki düzenlemeler, gerekse karayollarımızın altyapı çalışmalarının iyileştirilmesi yönünde attığımız adımlar trafik kazalarının ciddi manada azalmasına katkı sağlamıştır. Ancak bilimsel veriler, altyapının ne kadar güzel olursa olsun insan faktörünün kazalarda her zaman ön planda olduğunu göstermektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın trafik konusunda daha fazla bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalarımız artarak devam edecektir. Bir kez daha her iki olayda da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195