Title of a News Article

Başkan Aslan ağır konuştu

Suruç’ta meydana gelen patlamanın ardından Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen şehit haberleriyle ilgili Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Aslan ağır konuştu.

Başkan Aslan, gerekirse Türk Silahlı Kuvvetlerine başvurup kendilerinin de bu kavganın içine dahil olacaklarını söyledi.

Üzüntülerinin büyük olduğunu ifade eden Başkan Aslan, “32 tane masum vatandaşımızın katledilmesi kimin işine yarıyor. Son 2-3 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri PKK’ya operasyon yapmıyordu. Kendileri de söz verdiler, bundan sonra huzursuzluk çıkarmayacaklar, katliam yapmayacaklar ama ne yazık ki başta Suruç, Ceylanpınar’da 2 tane polisimizin şehit edilmesi, Gaziantep’teki astsubayın şehit edilmesi tabi saymakla bitmiyor. Binbaşımızın şehit edilmesi şimdi ben burada Kürt vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bende Kürdüm, 700 kişinin başkanlığını yapıyorum. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanıyım. Kürt hemşerilerime sesleniyorum siz neye hizmet ediyorsunuz. Bu katliamları yapanların arkasından siz nasıl gidiyorsunuz. Hangi akılla mantıkla bunların arkasından gidiyorsunuz, bunların amacı nedir. Gerçekten Türkiye Cumhuriyeti’nde 20-25 milyon Kürd’ümüz var. Allah göstermesin bütün Kürtler ayaklanırsa şimdi Türkiye’yi çoktan bölmüşlerdi. Fakat çok şükür ki insanlarımız ve özellikle Kürtlerimizin yüzde 90’nı sağduyu sahibidir. Bunlara prim vermiyor ama lütfen diyorum nedir bu başınızı bağlayıp bu yüzüne peçe falan takmak, puşu takmak Molotof kokteyli atıp orayı burayı tahrip etmek. Siz yolları kapatırsınız, günahsız insanlara memura, polise ve askere silah sıkıyorsunuz, onları katlediyorsunuz. Bırakın size hizmet etmeye geliyorlar, bırakmıyorsunuz baraj yapılsın, o barajlar yapıldığı zaman o insanların refah düzeyi yükselecek. Refah düzeyi yükseldiği zaman sizin gelir seviyeniz artacak rahat edeceksiniz. Bunların derdi budur, doğuya yatırıp gitmeyecek, yol gitmeyecek, hizmet gitmeyecek. Oradaki vatandaşlar yoksulluk içinde yaşayacaklar ki bunlarda sefasını sürecek. Lütfen diyorum, Kürt kardeşlerim bunların peşinden gitmeyin, Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Ne terör Türkiye’yi, ne PKK, ne IŞİD bunların hiçbiri Türkiye’yi ne bölebilir, ne parçalayabilir.” Dedi.

 

Aslan: TSK’ya başvurup bu kavganın içine bizde gireriz

Kıbrıs gazileri olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine başvurup yaşanan çatışmalara müdahil olabileceklerinin altını çizen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Aslan, “Biz muharip gaziler olarak diyoruz ki Kıbrıs gazileri olarak diyoruz ki Allah o günleri bize göstermesin eğer gösterirse gidip Türk Silahlı Kuvvetlerine başvurup gerekirse bu kavganın içine bizde gireriz. Türkiye Cumhuriyeti insanları bizi iyi tanır, dış güçler bizi iyi tanıyor. Dış güçlerin oyununa gelipte bunlara alet olmayın.” Dedi.

Başkan Aslan, “Türkiye cennettir, dünyada Türkiye gibi bir cennet daha yoktur. Aklınızı başınıza toplayın bir an önce ülkemize huzur, refah gelsin ki herkes kardeşçe yaşasın. Cennet vatanı bölmeye çalışıyorlar, çözüm süreci olmalıdır ki bu PKK denilen terör belası eylemlerinden vazgeçecek ve Türk Silahlı Kuvvetleri de bunların vazgeçtiğini görünce elini tetikten çekecek. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti askerinin ve polisinin sabrını sınamasın. Dünya dahi sınayamaz, sınamaya kalkmışlardır Kore’de de gördüler, Kıbrıs’ta 1 hafta içerisinde Cumhuriyet kurduk. Onun için diyorum ki bu ülke birdir, birliktir, beraberdir, etle tırnak gibiyiz biz, Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Alevi, Sünni diye bizi ayırmaya çalışıyorlar. 1970’lerden bu tarafa bunu hala yapmaya çalışıyorlar. Dıştan bölemediler, içten bölemediler, Alevi, Sünni diye kavga ettirip bölemediler. Şimdi IŞİD çıkardılar, PKK zaten var. Yani bunlara kimse güvenmesin Türkiye Cumhuriyeti çok güçlüdür, çokta merhametlidir. Bunlar kayıtsız şartsız silahlarını bırakmazlarsa Türkiye Cumhuriyeti o dağları onlara mezar eder.” Şeklinde konuştu.

Haber: Paşa BENZER


Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195