Title of a News Article

Bildiğiniz kuş bile okulu özlemiş

Bildiğiniz kuş bile okulu özlemiş
banner206

Şanlıurfa'da, Akıllı ailesinin neşesi haline gelen muhabbeti kuşu Ziya'nın söylediklerini duyan şoke oluyor.

Covid19 nedeniyle aylardır okullar kapalıydı ve kademeli olarak bir kaç gün önce açılmıştı. Okula gidemeyen öğrencilerin haline üzülen öyle birisi var ki, okula gidememe üzüntüsünü fazlasıyla benimsemiş.

Şanlıurfa'da, Akıllı ailesi tarafından çekilen görüntülerde konuşan muhabbet kuşu, Televizyon karşısında sıklıkla bırakıldığı için birçok kelimeyi ezberlemiş.

Edinilen bilgiye göre, Akıllı ailesinde 4 öğrenci var ve bu öğrencilerde okulların ne zaman açılacağı yönünde sürekli Tv'de haberlerden gelen müjdeli haberleri bekliyorlardı. Onlarla birlikte okul konulu haberlere odaklanan muhabbet kuşu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u çok kez ekranda görmüş ve ismi anıldığı vakit onu da kelime haznesine kaydetmiş. Belli bir süre geçtikten sonra ezberlediği kelimeleri diline döken kuş, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ismini tekrarlamaya başlamış...

Bir kaç gün önce kaydedildiği öğrenilen görüntülerde 'Ziya Selçuk, Ziya Selçuk'  diye konuşarak öpücükte atan muhabbet kuşunun o günden sonra adı da Ziya oldu. Aile fertleri Ziya dedikleri anda Kuşta Ziya Selçuk diyerek karşılık verdiği görülüyor. 

Akıllı ailesinde okulu özleyen öğrencilere evde moral olan Muhabbet kuşu Ziya, komşular tarafından da ilgi odağı oldu. Öğrencilerin okulu özlediği kadar Muhabbet Kuşu Ziya'da okulu pek özlemişe benziyor.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2020, 00:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195