Title of a News Article

Bireciklilere büyük müjdeyi verdi...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Birecik Belediyesi koordinasyonunda iftar programında Bireciklilere büyük yatırımların müjdesi verildi. Birecik'te futbol sahasında  düzenlenen iftar yemeğine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı  ,Şuski Genel Müdür Yardımcıları Ömer Göçebeler, Mehmet Kızılelma, Birecik Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Açar, BŞB Başdanışmanı Nusret Urmak,  çok sayıda STK temsilcisi mahalle muhtarı, ve yaklaşık bin 500 Birecik'li vatandaş katıldı.

Dua ile başlayan programda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Büyükşehir olarak Fırat'ın kısıyı, Fırat'ın incisi olan Birecik'i seviyoruz. Birecik'i elimizden geldiğince geliştirmeye yolları olsun, kırsal mahalleleri olsun sorunları çok kültür merkezi olsun, yeşil alanları olsun, spor merkezleri, semt pazarları, prestijli caddeler, aydıntlatma hepsi 2016 yılında Büyükşehir Belediyemizin programında, ilçe belediyemizde, meclis üyesi arkadaşlarımızda, grup başkanvekilimizde Birecik'li ve hepsiyle istişareler sonucunda Birecik'i bir hizmet arttırmayı düşünüyoruz. Ak Parti'nin Ak belediyecilik anlayışı budur, Ak belediyeler asıl hizmetin sahibi olan halkımızdır, Bireciklilerdir. Onlara seçim demeden, zaman ayrımı yapmadan, mekan ayrımı yapmadan, ilçe ayrımı yapmadan hizmet götüren anlayışa sahiptir." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi, "Büyükşehir belediyesi olarak yeniden şekilleniyoruz, güçleniyoruz. Yepyeni bir kadro kendini toparlamaya çalışıyor ve artık 13 ilçemizin 13'üne de kendini hissettirmeye başladı. Büyükşehirle Birecik'imiz daha da güzelleşecek. El ele vereceğiz, kol kola vereceğiz birlik olacağız, beraberlik olacağız Allah'ın izniyle Birecik'imize hizmet olarak geri dönecek. Ayın 15'inde yeniden Birecik'te olacağız çünkü spor tesisimizin ve semt pazarımızın temelini birlikte atacağız. Ondan sonra şu bulunduğumuz alanın park olarak düzenlenmesi ve sahilin yine park olarak düzenlenmesinin temelini atacağız.

Dersimize çalışıyoruz, Birecik'i de seviyoruz, insanımızı seviyoruz çünkü aynı kıbleye yöneliyoruz. Bizler aynı inancın mensubu olan insanlarız. Dolayısıyla birbirimize hizmet etmeyi ibadet aşkıyla görüyoruz, bu kadro böyle görüyor. Kırsal mahalle muhtarlarımız var, bazılarıyla selamlaştık, o mahallelerimizde de köy yollarının 139 kilometrenin ihalesi yapıldı ve başladı. Bugün arkadaşlarla birlikte çalışma olan noktalara gittik ve değerlendirdik. Yol standartlarımız karayolları yol standartlarında olacak. Yaptığımız yol Birecikliler size söz birdaha bozulmayacak. O kadar sağlam, düzgün, kamu kaynadığını düzgün kullanacağız. Çünkü milletin, bir milyon 892 bin insanın bize emanetidir. O emaneti doğru bir şekilde değerlendirmek biz belediye başkanlarının boynunun borcudur, çünkü inancımız bunu böyle emrediyor. Çalışkan olacağız her saat, her gün, her hafta, her ay, her yıl çalışacağız ve dolayısıyla tüm ilçelerimizin sorunlarını da tarihin çöplüğüne atıp gideceğiz, gelişmişliği böyle sağlayacağız." diye konuştu.

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ise, "Ramazan ayı tabi ki İslam Aleminin en mübarek, en saygı duyduğu, en kıymetli ayımız. Bu aylarda gönlümüz istiyor ki bütün halkımızla iç içe olmak, onlarla beraber olmak en azından Ramazan'ın bir gecesinde halkımızla birlikte olmak, fakat biz bu sene değişik bir program, proje hazırladık. Toplu olarak bütün halkımızı değilde, her mahallede halkımızın ayağına giderek orada iftar yemekleri düzenliyoruz." Şeklinde konuştu.

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı yenilen iftar yemeğinin ardından vatandaşlarla tokalaşarak sorunları dinledi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2016, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195