Title of a News Article

Çadır kent yeşillendiriliyor

 Çadır kent yeşillendiriliyor
banner206

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri ağaçlandırılıyor. Çadır kenttin yeşil bir görünüm kazanması ve ağaç sevgisinin mültecilere kazandırılması için ağaç ekimine başlanıldı.

Çadır kenttin özellikle yol ve mahalle güzergahları yanı sıra birimlerinde çevresi çınar ağaçlarıyla çevrelendi. Çınar ağacının daha fazla yeşil görünüm gösterdiği ve kalıcı bir yeşillik ihtiva ettiği için tercih edildiği ifade edildi.

Ağaç ekiminin çevre görünümünü güzelleştirdiği ve tabiatın bir parçası olduğundan, ağaca değer verilmesi gerektiğini belirten Kamp Müdürü Hüseyin Ortaç, ağaç ekiminin faziletli bir amel olduğunu hatırlatarak şu açıklamalarda bulundu:

”Ağaç çevremizin özellikle yaşanılabilir olması açısından önemli bir nesnedir. Çadır kente geçen yıl ağaç ekimimizle birlikte bu yılda ağaç ekimine devam ettik. Bu yıl yaklaşık olarak bin çınar ağacı ektik daha da ekeceğiz. Çadır kenttin yeşil bir görünüm kazanması için, yol güzergahları, mahalle çevrelerini yeşillendirmeye çalışıyoruz. Ağaç ekimiyle birlikte Suriyeli misafirlerimize ağaç ekme sevgisini kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.

Ağaçlandırma birimi tarafından tespit edilen yerlere ekilen çınarlara, daha sonra can suları verildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195