İsrail'in, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya yönelik hak ihlallerine tepkiler sürerken bir tepki de Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol’dan geldi.

Başkan İsmail Demirkol yazılı bir açıklama yaparak İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa çevresinde gerçekleştirdiği hak ihlallerini, savunmasız Filistinlilere orantısız güç ve olaylarda gerçek mermi kullanmasını kınadı. Başkan Demirkol açıklamasında “İsrail'in gerçekleştirdiği hak ihlallerini ve tüm uyarılara rağmen bu tutumunda ısrar etmesini kınıyor, İsrail'in, Kudüs'ün statüsüyle ilgili uluslararası kararlara saygı duymasını ve izlediği tutumdan vazgeçmesini bekliyoruz” dedi.

İsrail güçlerinin uyguladığı tutumun ve yeni kısıtlamalar getirmeye çalışmasının, Filistin, Arap ve İslam dünyasında asla kabul edilemez olduğunu da ifade eden Başkan Demirkol, İslam ümmetinin tüm unsurlarıyla İsrail’e karşı bir araya gelmeye davet ediyor, İsrail’in bu yaklaşımını bir an önce bırakması için İnsan Hakları ile ilgili Uluslararası Kuruluşları, üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.