Title of a News Article

Diyanet'ten çok konuşulacak uyarı..

Diyanet'ten çok konuşulacak uyarı..
banner206
EURO 2016'da birçok maçın oynanma saati Türkiye'de teravih namazına denk geliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, Teravih Namazı'nın hızlı kılınmaması için uyarı yaptı.

Fransa'nın ev sahipliği yapacağı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası, 10 Haziran-10 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. EURO 2016'da birçok maçın oynanma saati Türkiye'de Teravih Namazı'na denk geliyor. Bu yüzden Teravih Namazı'nın hızlı kılınmaması için Diyanet'ten uyarı geldi.

 

DİYANET: KURALLARDAN TAVİZ VERMEYİN

Diyanet İşleri Başkanlığı "Cemaati maçlara yetiştirmek için namazı hızlı kıldırıp kurallardan taviz vermeyin." şeklinde uyardı.

 

BİRÇOK MAÇIN SAATİ TERAVİH NAMAZI'NA DENK GELİYOR

EURO 2016'da Fransa'da milli takımlar kupa için sahaya çıkacak, kazanmak için ter dökecek. Ancak birçok maçın oynanma saati Teravih Namazı'na denk geliyor. Hal böyle olunca ya maç tercih edilecek ya da namaz.

 

MÜFTÜLÜĞÜN AÇIKLANMASINA DİYANET'TEN DE DESTEK GELDİ

Bu konuyla ilgili Antalya Müftülüğü'nden imamlara EURO 2016 uyarısı geldi. Müftülüğün açıklamasına Diyanet'ten de destek geldi. "Maç ya da dünyevi herhangi bir iş için namaz kurallarına aykırı şekilde jet hızıyla kıldırılamaz. Kıldırılırsa namaz bozulma riskiyle karı karşıya kalabilir." denildi. Bu uyarıya "Milli maç var işin ucunda hocalarımız Teravih Namazı'nı biraz daha hızlı kıldırsa bizim için daha iyi olur" şeklinde tolerans tanınmasını isteyenler olduğu kadar "Bizim önceliğimiz maç değil, namaz" diye destekleyenler de var.

 

Kaynak: Habertürk

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2016, 02:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195