Title of a News Article

Edassa operasyonunda kaç kişi tutuklandı?

Edassa operasyonunda kaç kişi tutuklandı?
banner206

Şanlıurfa’da, devleti dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan Özel Edassa Hastanesinin yönetim kurulu Başkanı İlhami K.’nin de aralarında bulunduğu 9 kişi sabah saatlerinde mahkemeye sevk edilmişti. Şanlıurfa Adliyesinde mahkemeye sevk edilen  7 kişi tutuklanırken, 2 kişinin de serbest bırakılmasına karar verildi.

Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde vatandaşların bilgilerini kullanarak hastanede tedavi oluyormuş gibi gösterip, 9 ölüyü hastanede ameliyat etmiş gibi evrak düzenleyip devleti 3 yıl içerisinde yaklaşık 43 Milyon TL (TRİLYON) zarara uğraştığı ve haksız kazanç  elde ettigi ileri sürülen  Özel Edassa Hastanesinin çalışanları, doktorları ve Yönetim Kurulu Başkanı İlhami K.’nin de aralarında bulunduğu 36 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki ifadelerinin ardından 27 kişi serbest kalırken, diğer 9 kişi ise bugün sabah saatlerinde mahkemeye sevk edilmişti.
Önce savcılık tarafından ifadeleri alınan sanıklar daha sonra mahkemeye sevk edildiler. Mahkemeye çıkartılanlardan 7 kişi tutuklandı.

3 yıl içerisinde günlük 450 kişi toplamda ise yaklaşık 600 bin kişiyi muayene etmiş gibi gösteren bilgi işlemci Ömer Ü., bilgi işlemci Ümit Ü., Doktor ve Şirket ortağı İbrahim T., Doktor ve şirket ortağı Cuma T., Doktor ve şirket ortağı İlhami K., Doktor ve mesul müdür Mustafa K. ile Doktor ve mesul müdür Ahmet Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Doktorlardan Haluk Y. Ve Durukan T. Adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195